Image

Lundgrens fallskärm bryter mot reglerna

Juridik Mutdömde Olov Lundgren, före detta vd för Egnahemsbolaget i Göteborg, får två årslöner i avgångsvederlag. Fallskärmen bryter mot reglerna för kommunala bolag i Göteborg. Men avtalet gäller ändå.
Publicerad den 13 Maj 2011

Max 18 månaders avgångsvederlag – det är reglerna som har gällt sedan 2004, skriver Göteborgs-Posten.

Ändå skrevs det 24 månader i avtalet med Olle Lundgren, som nu har dömts för grovt mutbrott.

- Det är en knepig situation. Många har reagerat och tyckt att det är konstigt. Men vi tycker att det är moraliskt viktigt att ingångna avtal hålls. Samtidigt förstår jag att folk kan bli upprörda, säger Egnahemsbolaget ordförande Per Berglund till Göteborgs-Posten.

Framtiden, paraplyorganisationen för de kommunala bostadsbolagen i Göteborg, utreder nu hur det har kunnat bli så här.

- Framtiden utreder varför det här avtalet skiljer sig från det standardavtal som ska gälla alla utan några undantag. Beroende på vad de kommer fram till får vi ta ställning till nästa steg, säger stadsdirektör Åke Jacobsson till G-P.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige