Image
Egnahemsbolagets bostadsrätter (de röda husen) i Lövgärdet.

Lyfter utsatta områden i Göteborg

Bostäder Göteborgs stad har som målsättning att få bort alla särskilt utsatta områden från Polisens lista till år 2025.
En viktig pusselbit för att nå dit är ge människor möjlighet att göra boendekarriär i det egna området och här spelar Egnahemsbolaget en viktig roll.


Egnahemsbolaget köper fastighet på Celsiusgatan.

Älvstranden Utveckling säljer fastighet i Eriksberg

Transaktioner Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på Celsiusgatan i Eriksberg till Egnahemsbolaget. Affären är värd 81 miljoner kronor och på marken ska det uppföras bostäder.


Erik Windt Wallenberg.

Wallenberg blir ny vd för Egnahemsbolaget

Karriär Erik Windt Wallenberg tar över vd-posten på Egnahemsbolaget i Göteborg den 1 augusti. Han efterträder Mikael Dolietis, som blir ny vd för Alingsåshem.


Tornstaden bygger åt Egnahemsbolaget.

Tornstaden bygger åt Egnahemsbolaget i Hammarkullen

Bygg/Arkitektur Egnahemsbolaget ska bygga 45 bostadsrätter vid Hammarkulletorget. De kommer uppföras av Tornstaden och beräknas stå klara 2021. Det är ett steg på vägen mot mer blandade upplåtelseformer i området, då det idag inte finns några bostadsrätter i Hammarkullen.


Götenehus får bygga för Egnahemsbolaget i Gårdsten, Göteborg.

Götenehus får Gårdstensuppdrag av Egnahemsbolaget

Bygg/Arkitektur Egnahemsbolaget har tilldelat Götenehus uppdraget att bygga 38 radhus i bostadsrättsform på Saffransgatan i Gårdsten, Göteborg.


Saffransgatan.

Polskt byggföretag vinner göteborgsk upphandling

Bygg/Arkitektur Polska Unibep har fått ett byggkontrakt värt 41,8 miljoner kronor av allmännyttiga Egnahemsbolaget i Göteborg.


”Direkt avgörande att vi bygger där”

Bolag Den kommunala bygg-vd:n välkomnar de privata aktörernas arbete i de utsatta områdena. Och så ser han på rollen i en politiskt styrd organisation.


Säljstart för 34 radhus i Gårdsten

Bostäder Egnahemsbolagets utveckling av 34 radhus i området Kryddhyllan i Gårdsten, Göteborg, är i full gång.


Egnahemsbolaget bygger bostadsrätter i Torslanda

Bostäder BRF Larsen byggs vid Flyghamnsvägen i Torslanda, Göteborg.


Byggstart för bostäder i Gårdsten

Bostäder I torsdags togs det första spadstaget för BRF Kryddhyllan med cirka 30 radhus. Projektet är Egnahemsbolagets fjärde i Gårdsten, Göteborg.


Selma Lagerlöfs torg blir Selma stad

Bygg/Arkitektur Snart inleds den stora omvandlingen av Selma Lagerlöfs Torg på Hisingen i Göteborg. 800 nya bostäder, nytt stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, idrottshall och nya lokaler för vård och service kommer att byggas, lägg därtill levande torgstråk och parkstråk.


700 bostäder byggs i Hisings Backa

Bostäder Utvecklingen av Backa på Hisingen i Göteborg fortsätter. Nu planeras för upp emot 700 nya bostäder i en tät kvartersstad utmed Litteraturgatan.


Poseidon och Egnahemsbolaget bygger i Gamlestaden

Bygg/Arkitektur På Artillerigatan i Gamlestaden, Göteborg, planerar Poseidon och Egnahemsbolaget att gemensamt bygga ett helt nytt kvarter med drygt 200 lägenheter.


Pirosanto får ytterligare vd-uppdrag

Karriär Michael Pirosanto, som i förra veckan blev vd för Gårdstensbostäder, har nu också utsetts till tf vd för Egnahemsbolaget.


HSB Göteborg rekryterar fastighetschef

Karriär HSB Göteborg förstärks med en helt ny tjänst. Kristian Isberg blir fastighetschef med ansvar för att utveckla och utöka HSB Göteborgs hyresbestånd. Han kommer närmast från tjänsten som projektutvecklingschef på Egnahemsbolaget där han drivit frågor kring bostadsutveckling.


Egnahemsbolagets vd får gå

Bolag Efter meningsskiljaktligheter har Egnahemsbolagets styrelse och dess vd Pertti Heina beslutat att gå skilda vägar.


Poseidon och Egnahemsbolaget bygger 500 nya bostäder i Backa Röd

Bygg/Arkitektur Planeringen för en genomgripande förnyelse av Selma Lagerlöfs torg med omgivningar går vidare. Nu ska Poseidon och Egnahemsbolaget bygga 500 nya bostäder i Backa Röd.


Egnahemsbolaget köper mark av Skanska

Transaktioner Egnahemsbolaget köper ett markområde på nästan 85 000 kvadratmeter av Skanska i Hisings Kärra i Göteborg.


Egnahemsbolaget rekryterar från NAI Svefa

Karriär Egnahemsbolaget förstärker sin affärsutveckling med Kristian Isberg från NAI Svefa, som i sin nya roll kommer att arbeta med strategiska frågor kring nybyggnation.


1 100 bostäder på gång i nya Hovås

Bygg/Arkitektur Göteborgs kommunfullmäktige har nu godkänt detaljplanen för bostäder norr om Uggledal i Hovås, Göteborg.
Byggstart kan ske redan vid årsskiftet.