Image

Lulebo säljer för 710 miljoner

Transaktioner Nordhalla Fastigheter har i dag ingått avtal med Lulebo där de förvärvar ett fastighetsbestånd i Luleå på Porsön, Hertsön och Örnäst om totalt 1 278 lägenheter. Fastighetsvärdet uppgår till 710 miljoner kronor.
Publicerad den 20 April 2016
Nordhallas vd Patrik Hall, Lulebos styrelseordförande Emma Engelmark och Nordhallas vice vd Pontus Rode, skriver under avtalen. Bild: Mattias Hellgren, Lulebo
Nordhallas vd Patrik Hall, Lulebos styrelseordförande Emma Engelmark och Nordhallas vice vd Pontus Rode, skriver under avtalen.

Lulebo fick under 2015 nytt ägardirektiv vilket innebär att marknadsdelen av hyresrätter ska minskas från cirka 70 procent till 45-55 procent. Dagens försäljning är en del mot att nå detta mål.

– Det känns tryggt att överlåta fastigheterna till Nordhalla som har visat att de är en bra ägare med långsiktiga mål. I och med den här försäljningen får Luleå ytterligare en ny aktör på bostadsmarknaden. Lulebo ska fortsätta satsa på utveckling och förädling av befintligt bostadsbestånd och har samtidigt ett tydligt uppdrag att bygga 1 000 nya hyreslägenheter fram till år 2023, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

– Vi är glada över att kunna fortsatta vår etablering i norra Sverige. Luleå har sedan en tid varit en av våra prioriterade kommuner för vår fortsatta långsiktiga etablering. Genom att vi etablerar en lokal förvaltningsorganisation, ska våra hyresgäster känna sig trygga med lokalt förankrad personal med fokus på hög servicenivå och närvaro, säger Patrik Hall, vd för Nordhalla Fastigheter.

– Vi får också möjligheten att under de kommande tio åren nyproducera minst 800 lägenheter, varav en stor del kommer att ske genom utveckling och förtätning av Porsön, fortsätter han.

Nordhalla tillträder fastigheterna senast den första september 2016.

Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare till Lulebo i affärerna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige