Image
Kungsleden moderniserar gamla kommunhuset i Södertälje.
Kungsleden moderniserar gamla kommunhuset i Södertälje. Bild: Kungsleden

Kungsleden utvecklar gamla kommunhuset i Södertälje

Bygg/Arkitektur Kungsleden satsar 125 miljoner kronor på att modernisera det gamla kommunhuset i Södertälje. Avtal är tecknade för 50 procent av ytorna.
Publicerad den 28 Januari 2016

Kungsleden kan i fastigheten Enen 10 erbjuda 6 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler.

Enen 10 får en genomgående effektivare planlösning, helt nya installationer och förbättrad miljöprofil, bland annat genom nya fönster och genomgående gröna hyresavtal. Projektet höjer därmed både kvaliteten och lönsamhet för fastigheten.

Hyresavtal tecknats med:

# ÅF AB som hyr 1 000 kvadratmeter i fem år.
# Gym- och friskvårdskedjan Flex Sverige AB som hyr 1 400 kvadratmeter i tio år.
# Tidermans Café som hyr 255 kvadratmeter i tio år.

Detta betyder att 50 procent av den uthyrningsbara arean är uthyrd före byggstart och förhandlingar pågår för resterande ytor. Investeringen uppgår till cirka 125 miljoner kronor och beräknas ge en avkastning om nära nio procent.

- Enen 10 är en välkänd fastighet med ett förstklassigt läge i centrala Södertälje men med ett stort behov av renovering. ÅF beräknas flytta in till hösten i år och vi beräknar vara helt klara med projektet till årsskiftet 2017. Vi ser en stor potential i Södertälje och Enen blir en viktig profilfastighet för oss i området, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige