Image

Kungsleden säljer för 207 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala. Det totala försäljningspriset uppgår till 207 miljoner kronor. Försäljningarna sker i tre separata transaktioner.
Publicerad den 3 Februari 2016

Försäljningarna innebär att Kungsleden lämnar Kalmar och Visby och gör en vinst på två miljoner kronor.

Kungsleden tar ytterligare steg mot att fokusera fastighetsportföljen till utvalda tillväxtorter genom avyttringen av fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala.

• Fastigheten Valfisken 1 är en kontorsfastighet med en total uthyrningsbar area om 11 100 kvadratmeter belägen i centrala Kalmar. Stenvalvet förvärvar fastigheten och frånträde sker den 16 februari 2016.

• Fastigheten Pipdånen 5 och 6 har en total uthyrningsbar area om 5 300 kvadratmeter och ligger i centrala Visby. Fastigheten säljs till en privatperson och frånträde sker den 1 april 2016.

• Fastigheten Magneten 4 är en industrifastighet i ett för Kungsleden icke-strategiskt läge. Den uthyrningsbara arean uppgår till 396 kvadratmeter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige