Image

Brinova köper av Kungsleden i Karlskrona

Transaktioner Kungsleden avyttrar två icke-strategiska fastigheter i Karlskrona och lämnar därmed kommunen. Försäljningspriset uppgår till 75 miljoner kronor och köpare är Brinova, som därmed etablerar sig i regionen.
Publicerad den 27 Januari 2016
Brinova köper två fastigheter av Kungsleden i Karlskrona. Bild: Brinova
Brinova köper två fastigheter av Kungsleden i Karlskrona.

Kontorsfastigheter i Karlskrona är Lindblad 10 och 24

– Brinova avser att expandera på tillväxtorter i Sydsverige såväl vad avser bostäder,
samhällsfastigheter som kommersiella lokaler. Fastigheterna passar väl in i Brinovas
bestånd och blir starten på ett långsiktigt engagemang i Karlskrona där vi ser stora
utvecklingsmöjligheter på sikt. Det är två välskötta fastigheter med bra hyresgäster och vår avsikt är att etablera oss i regionen, säger vd Magnus Blomsterberg i en kommentar.

Fastigheterna Lindblad 10 & 24 har en total uthyrningsbar area om 8 700 kvadratmeter och ligger belägna på Trossö i centrala Karlskrona. Brinova tillträder fastigheterna den 15:e februari.

Brinovas affärsidé är att skapa hög avkastning genom att erbjuda marknaden attraktiva och prisvärda bostäder och lokaler såväl för offentlig sektor som för näringslivet i övrigt. Värden skapas genom selektiva förvärv, aktiva förvaltningar och väl avvägda försäljningar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige