Image

Veidekke och Brinova bygger vårdboende i Vellinge

Bygg/Arkitektur Vårdboendet, som byggs åt Attendo, kommer att inrymma 54 platser med inriktning mot Attendos sport och spa. Första spadtag sker efter sommaren och boendet beräknas stå klart till årsskiftet 2016/2017.
Publicerad den 16 Juni 2015

Veidekke Bygg uppför boendet och Brinova Omsorg har ingått avtal med Veidekke Bostad AB om fastighetsförvärv. Brinova Omsorg kommer att äga fastigheten och förvalta boendet. Attendo har tecknat ett långsiktigt hyresavtal. Vårdboendet blir cirka 4 000 kvadratmeter och byggs i 3 plan samt källare. Vårdboendet kommer att uppfylla miljöbyggnad Silver.

– Det är glädjande att i samverkan med Vellinge kommun och Attendo kunna erbjuda ett nytt och modernt vårdboende och som möjliggör för de boende till en aktiv och stimulerande boendemiljö., säger Henry Fors, vd för Brinova Omsorg.

– Vi är glada för att tillsammans med Attendo och Brinova Omsorg kunna skapa ett attraktivt boende för äldre i Vellinge centralort. Det ligger i Veidekkes intresse att möjliggöra en god samhällsutveckling vilket vi tycker detta är ett utmärkt exempel på, säger Oskar Nilsson, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

De äldre får tillgång till träningslokal och ett spa. Dagarna för de äldre som vill aktivera sig planeras bli fyllda med både spännande och rogivande aktiviteter; dans, utflykter, massage och ansiktsbehandlingar, tipspromenader i samband med sporthändelser och daglig cirkelträning är exempel.

– Hos oss kommer de äldre att kunna aktivera sig på olika sätt varje dag om de vill det, individuellt eller i grupp. Sporten innehåller naturligtvis många aktiva delar medan vårt spa erbjuder just det ett spa ska erbjuda – lugn, avkoppling och njutning, säger Malin Fredgardh Huber, regionchef på Attendo.

– Vi är mycket stolta över att fått förtroendet att uppföra ett modernt vårdboende med hög kvalitet. Detta kräver en hög grad av involvering där samtliga i teamen blir delaktiga. Involvering tror vi i Veidekke är framgångsfaktorn för ett lyckat projekt, säger Karl Lindberg arbetschef på Veidekke Bygg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY