Image

Vexab utvecklar Vellinge centrum

Bygg/Arkitektur Vellinge Exploaterings AB (Vexab) utvecklar och förnyar nu kvarteret kring Lilla torg i Vellinge centrum. – Vi vill att besökarna ska känna Härligt! Här har det hänt grejer, säger Anders Larsson, vd på Vexab.
Publicerad den 28 Augusti 2015
Vexab utvecklar nu Lilla torg i Vellinge centrum. Bild: Vexab
Vexab utvecklar nu Lilla torg i Vellinge centrum.

Målet är att skapa en plats där både unga och gamla, näringsidkare runt torget och besökare trivs. En plats att dröja sig kvar på och återkomma till. Arbetet med fasader och tak påbörjas i september och allting beräknas vara klart hösten 2016.

Fastigheterna runt torget utvecklas med varsam hand och inspirationen har Fojab Arkitekter funnit på den skånska slätten. Husens uttryck kommer att förnyas och ges en modern karaktär. Fasaderna säckputsas, frontespiser – stora kupor med glaspartier – byggs och taket läggs om. Parallellt sker invändig ombyggnation för att skapa ljusa och välkomnande lokaler. Andra våningen byggs om och anpassas bland annat till fyra nya hyresgäster: Familjeteamet, Barnmorskegruppen, Barnhälsovården och Öppna förskolan - tillsammans bildar dessa Familjecentralen, som slår upp portarna under våren 2016.

– Läget är perfekt för familjecentralen, lokalen skräddarsys för att möta våra behov och för att bli en naturlig mötesplats för familjer och barn, säger Tina Zetterling, verksamhetschef för Barnmorskegruppen Öresund som driver Barnmorskemottagningen och en av initiativtagarna till Familjecentralen.

Parallellt med fasad- och takarbetet pågår planeringen av utvecklingen av torgets och kvarterets utemiljö. Miljön ska vara inbjudande och välkomnande året om.
Anders Larsson:

– Vi vill skapa en levande och trivsam mötesplats för alla som andas framtid. Utvecklingen av kvarteret är viktig för att centrum ska stå sig i konkurrensen från både lokala och regionala aktörer. I utvecklingsprocessen deltar även hyresgästerna i kvarteret aktivt.

Detaljhandelskonsumtionen hos befolkningen i Vellinge väntas motsvara 800 miljoner kronor år 2020. I år är den förväntade konsumtionstillväxten 52 miljoner kronor.
Vexabs investering i kvarteret runt Lilla torg i Vellinge är 30 miljoner kronor.

Fakta om projektet Projektet startar direkt i början av september och inleds med invändig rivning och ombyggnad, fasadarbeten och ändring av tak. Vexabs förnyelseprojekt av kvarteret Lilla torg i Vellinge pågår parallellt med det förnyelseprojekt som drivs av Vellinge kommun för centrala Vellinge.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige