Image

Kungsleden hyr ut stort i Kista

Uthyrning Under nio månader har Kungsleden hyrt ut totalt 9 000 kvadratmeter lokalyta i Kista till femton olika hyresgäster.
Publicerad den 11 Februari 2016
Kungsleden har under nio månader hyrt ut 9 000 kvadratmeter lokalyta i Kista. Bild: Kungsleden
Kungsleden har under nio månader hyrt ut 9 000 kvadratmeter lokalyta i Kista.

Kungsleden har mellan mars och september 2015 tillträtt totalt fem fastigheter i Kista Science City. Dessa fastigheter ingår i Kungsledens Kista-kluster med en total uthyrningsbar yta om 150 000 kvadratmeter.

På de nio månader som bolaget har ägt fastigheterna har man hyrt ut 9 000 kvadratmeter till nya hyresgäster. Ett målmedvetet uthyrningsarbete kombinerat med stark efterfråga på moderna kontorslokalen i Kista Science City ligger bakom framgången.

Kungsleden AB (publ) har under 2015 etablerat sig i Kista Science City genom ett nytt kluster med totalt 150 000 kvadratmeter moderna kontorsytor. Idag är Kungsleden den tredje största kommersiella fastighetsägaren i Kista Science City. Sedan mars 2015 har hyresavtal tecknats med 15 nya hyresgäster som tillsammans hyr omkring 9 000 kvadratmeter. Bland de nya hyresgästerna märks Regus, Zoo Support Scandinavia AB, Synoptik, Permobil, Climeon AB och Lernia. Vi vill hälsa alla våra nya hyresgäster välkomna.

– Det är oerhört glädjande att vi under nio månader lyckats hyra ut 9 000 kvm i en hyresmarknad med tuff konkurrens. Vi tror att vår framgång beror på att våra fastigheter med Kista One i spetsen har attraktiva lägen i Kista där vi erbjuder moderna och funktionella lokaler som passar kundernas önskemål. Men också för att vi har ett professionellt team på plats i Kista som känner våra kunder och marknaden, säger Diana Eriksson, marknadsområdeschef.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige