Image
ABG Fastena köper livsmedelsfastighet i Södertälje.

ABG Fastena köper livsmedelsfastighet i Södertälje

Transaktioner ABG Fastena förvärvar en livsmedelsfastighet från Artmax. Fastigheten, Mullvaden 9, är belägen i Södertälje och är fullt uthyrd med Axfood på ett långt hyresavtal. Den uthyrningsbara arean uppgår till 2 400 kvadratmeter och fastighetens areal omfattar 6 300 kvadratmeter.


HSB köper fyra fastigheter i Södertaälje.

HSB Södertälje fortsätter att utöka sitt hyresbestånd

Bolag Strax före helgen blev det klart att HSB Södertälje köper ytterligare fastigheter. Det handlar om Tången 7 ,8 ,9 och 12 som totalt inrymmer 66 hyresrätter och 3 lokaler.


Tävling för att gestalta Södertäljes nya landmärke är nu i gång.

Tävling för att gestalta Södertäljes nya landmärke är i gång

Bygg/Arkitektur 5 april inleddes arkitekttävlingen för framtidens Lunakvarter. Projektet är ett av de mest omfattande i Södertäljes stadskärna någonsin. I den första prekvalificeringsrundan väljs mellan tre och fem arkitektbyråer ut som får möjlighet att tävla om uppdraget.


Serafim Fastigheter växer i Södertälje.

Serafim Fastigheter växer i Södertälje

Transaktioner Serafim fastigheter har förvärvat och tillträtt två fastigheter i Södertälje, Råteglet 3 & 5. Förvärvet omfattar 5 500 kvadratmeter mark med total uthyrningsbar lokalyta på cirka 1800 kvadratmeter.


Pär Thomaeus.

Sveaviken förvärvar byggrätter vid Kallfors Golfklubb i Södertälje

Bygg/Arkitektur Sveaviken Bostad har genom bolagsaffär avtalat om förvärv av byggrätter i Kallfors, Södertälje kommun. Det planerade bostadsområdet kommer att kallas Kallfors Ängar och ingår i en pågående detaljplan, som drivs av säljaren Rudsjön Entreprenad AB.


I projektet Telegrafen 21 i Nynäshamn har Viva Bostad nu avyttrat höghuset till höger samt en angränsande del av till detta.

Viva säljer bostadsfastigheter till Industricentralen för 654 miljoner

Transaktioner Viva Bostad har avyttrat och frånträtt, i två separata affärer, två hyresfastigheter i centrala Södertälje och i Nynäshamn med totalt 311 lägenheter och 14 550 kvadratmeter uthyrbar area, samt tillhörande garage. Köpare är AB Industricentralen. Telegrafen 21 i centrala Nynäshamn omfattar 175 lägenheter och 8 340 kvadratmeter uthyrbar area. Den tidigare avyttrade fastigheten till samma köpare är Sländan 8 i Södertälje omfattande 136 lägenheter och 6 214 kvadratmeter uthyrbar area. Det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till 654 miljoner kronor.


Visionsbild över slussen i Södertälje.

Peab skriver miljardkontrakt för att bygga om slussen i Södertälje

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om slussen i Södertälje. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman uppgår till 1,5 miljarder svenska kronor.


Åkerkullan 2 i Södertälje.

Serafim förvärvar i Södertälje och Upplands Väsby

Transaktioner Serafim Fastigheter har förvärvat och tillträtt fastigheterna Åkerkullan 2 i Södertälje samt Vik 1:70 och 1:77 i Upplands Väsby.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP förvärvar fastighet och inleder byggnation i Södertälje

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Tveta-Valsta 4:9 i Södertälje kommun. Fastigheten kommer att bebyggas med en logistikbyggnad med beräknad inflyttning första kvartalet 2023 på totalt cirka 6 500 kvadratmeter. Alfa Quality Moving AB är hyresgäst och hyr hela logistikfastigheten fram till 31 januari 2035 och bashyran uppgår till cirka 6,8 miljoner kronor. Fastigheten medger ytterligare möjlighet att bebygga med cirka 5 000 kvadratmeter. Säljare är Ätteläggen Invest AB.


Ikea ska nu undersöka möjligheten att bygga en nydistributionscentral i Södertälje. Här arbete i Ikeas distributionscentral i Torsvik.

Ikea undersöker möjligheten att bygga ny distributionscentral i Södertälje

Bolag Ikea ska nu undersöka möjligheten att bygga en ny distributionscentral i Södertälje. Behovet att öka lager- och logistikkapacitet i stockholmsregionen är starkt kopplat till att Ikea växer i huvudstaden och en övergripande ambition att komma närmare kunderna på flera och nya sätt.


JSR har förvärvat Fastigheten Målskytten 2 i Södertälje.

JSR i fyra transaktioner

Transaktioner Köper i Lunda och Södertälje. Säljer i Högdalen och Norrtälje


Fastigheten Luna 1 i centrala Södertälje som Telge Fastigheter nu köper.

Telge Fastigheter köper av Regio mitt i centrum

Transaktioner I Telge Fastigheters uppdrag ligger att förvalta, utveckla, bygga och även att strategiskt arbeta med köp och försäljningar. I affärsplanen framgår också att bolaget ska bidra till ett attraktivt Södertälje. Telge Fastigheter, som är en viktig aktör i utvecklingen av Södertälje centrum, köper nu fastigheten Luna 1 på Gågatan mitt i centrala Södertälje.


Johan Knaust.

K2A köper samhällsfastigheter i Södertälje och Nyköping

Transaktioner K2A har tecknat avtal om att förvärva två samhällsfastigheter med LSS-boenden i Södertälje och Nyköping. Säljare är P&E Fastigheter och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 49 miljoner kronor och tillträdet sker den 1 mars 2022.


Stendörren får tre bygglov inom lager och logistik.

Stendörren får tre bygglov inom lager och logistik

Bygg/Arkitektur Stendörren har fått ett lagakraftvunnet bygglov inom logistik i Almnäs, Södertälje och har därmed sedan slutet av 2021, utöver vad som redan kommunicerats, erhållit tre bygglov avseende nyproduktion inom kärnsegmentet lager och logistik i Södertälje, Västerås respektive Uppsala.


JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje för bostäder, kontor och idrottsverksamhet. På bilden: Johan Strömvall, Peter Axelsson, Thomas Andersson, Pether Fredholm, Wilhelm Fredholm.

JSB köper byggrätter vid Täljehallen

Transaktioner JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje kommun för bostäder, kontor och idrottsverksamhet.


Telge Bostäder når mer än dubbelt så högt som sitt moderniseringsmål.

Telges hyresgäster positiva till renoveringar

Bostäder Telge Bostäders mål är att modernisera 60 lägenheter i sitt bestånd i Södertälje under 2021. Innan årets slut kommer bolaget ha lyckats överträffa målet med mer än det dubbla. Effektiv process och ett bra koncept är bidragande orsaker men också efterfrågan. – Vi är positivt överraskade över det stora intresset och gensvaret hos hyresgästerna, säger Pontus Werlinder, vd Telge Bostäder.


Mathias Bjerkelius, vd för Mofast.

Mofast miljardköper i Södertälje

Transaktioner Mofast har tecknat avtal att förvärva 871 hyresbostäder i Södertälje till ett överenskommet fastighetsvärde om 1,12 miljarder kronor, vilket motsvarar en direktavkastning om 3,9 procent. Säljaren, familjen Ivarsson, blir i och med affären största ägare i Mofast.


Maria Huss.

Svenska Handelsfastigheter tecknar tolvårigt avtal med Praktikertjänst

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Praktikertjänst vid Vasa handelsplats i Södertälje. Avtalet avser en mottagnings- och behandlingslokal om cirka 1 200 kvadratmeter och inflyttning beräknas ske hösten 2021.


Postnord har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Peab för etablering i Södertälje.

Peab tecknar tioårigt hyresavtal med Postnord i Södertälje

Uthyrning Postnord har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Peab avseende en nyproducerad logistikanläggning i Södertälje som byggs och utvecklas av Peab.


New Property, med Sofia Petzelius, hyr ut för Byggvesta i Södertälje.

Byggvesta och New Property hyr ut i Södertälje

Uthyrning New Property har uthyrningsuppdraget för Byggvestas byggnation av ett kvarter vid bussgatan Köpmangatan i Södertälje centrum. Fyra av fem lokaler är nu uthyrda med tillträde våren 2021.