Image
Kungsleden köper Malmömässan.
Kungsleden köper Malmömässan. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper Malmömässan i Hyllie

Transaktioner Kungsleden köper Malmömässan, och ett planerat parkeringshus intill, av Midroc för 320 miljoner kronor.
Publicerad den 30 September 2014
Bild: Kungsleden

Säljaren Midroc uppförde Malmömässan 2012 och hyresgäst är Artexis Nordic AB som hyr hela byggnaden med en uthyrningsbar area på 20 550 kvadratmeter på ett långt hyresavtal.

Förvärvspriset för Malmömässan uppgår till 255 miljoner kronor och tillträde äger rum den 3 november.

Det planerade parkeringshuset kommer att uppföras av Midroc och bestå av omkring 350 parkeringsplatser och 300 kvadratmeter kommersiella lokaler.

- Det är mycket glädjande att vi nu förvärvar Malmömässan som är en modern fastighet med en bra hyresgäst i Malmös mest expansiva område. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi om att växa vår fastighetsportfölj i storstäder och tillväxtregioner, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

- Det finns ett stort intresse för Hyllie hos investerare, och det med rätta, menar Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

- Hyllie har ett unikt kommunikationsläge och är Malmös nya hållbara och lite kaxiga stadsdel. Mässanläggningen har bidragit till det med både arkitektur och miljösatsningar i världsklass.

Widehov Konsult och Catella Corporate Finance har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige