Image

Kungsleden köper i Malmö

Transaktioner Kungsleden köper lager- och kontorsfastigheten Dubbelknappen 20 i Fosie, där bolaget sedan tidigare äger tio fastigheter. Förvärvspriset uppgår till 63 miljoner kronor.
Publicerad den 28 April 2015
Kungsleden köper fastigheten Dubbelknappen 20 i Fosie. Bild: Kungsleden
Kungsleden köper fastigheten Dubbelknappen 20 i Fosie. Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 5 700 kvadratmeter och är fullt uthyrd.

Säljare är Roosgruppen och försäljningspriset uppgår till 63 miljoner kronor.

Tillträde äger rum den 1 juni.

- Återigen kan vi glädjas åt ett förvärv som stärker vårt kunderbjudande i ett för Kungsleden viktigt område. Arbetet med att optimera och växa vår portfölj med strategiska fastigheter i tillväxtområden fortsätter, där förvärvet av Dubbelknappen 20 är ytterligare ett steg i rätt riktning. Att förvärvet sker i ett av våra kluster och att vi därmed kan ta tillvara på samordningsfördelar är särskilt roligt, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Kungsleden arbetar vidare med att optimera och växa fastighetsportföljen i tillväxtområden. Genom köpet av Dubbelknappen 20 i Fosie strax utanför centrala Malmö flyttar bolaget fram sina positioner i ett strategiskt viktigt område. Kungsleden äger sedan tidigare tio fastigheter i området och har i och med detta förvärv 47 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i klustret Fosieby (Fosie och Jägersro).

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY