Image
Rödkallen 11 i Malmö.
Rödkallen 11 i Malmö. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper av Profi i Malmö

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter av Profi i Malmö för 66 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Maj 2014
Rektangeln 9 i Malmö. Bild: Kungsleden
Rektangeln 9 i Malmö.

Fastigheten Rödkallen 11, belägen i Norra Hamnen, är en nyligen ombyggd industri- och lagerfastighet på 5 800 kvadratmeter. Största hyresgäst är Elbogen Elektrotech, som ingått ett tioårigt hyresavtal.

Fastigheten Rektangeln 9, belägen i området Spillepengen, är en modern kontorsfastighet om 3 400 kvadratmeter. Hyresgäster är bland andra VS-teknik AB, Fiber Network Consulting AB och Weinberger AB.

Profi har ägt båda fastigheterna sedan 2006.

De båda fastigheterna ger Kungsleden en initial avkastning på omkring 8 procent.
- Förvärvet passar Kungsleden mycket bra och är i linje med vår strategi som innefattar att förstärka vår fastighetsportfölj i Malmö som är en av våra prioriterade tillväxtregioner. Dessutom ser vi en framtida potential i Norra hamnen, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Under det senaste året har vi haft bra momentum i uthyrningen och lyckats fylla stora vakanser i både Rödkallen och Rektangeln. I Rödkallen har vi nyligen gjort betydande investeringar i samband med att Elbogen Elektrotech tecknat ett tioårigt hyresavtal. Vi är dessutom väldigt nöjda med att sälja till en seriös och långsiktig ägare som Kungsleden. Det känns otroligt stimulerande att de fastigheter som Profi sålt under senare tid har köpts av långsiktigt bra ägare. Det visar att vår affärsmodell, att köpa ”svåra” fastigheter och över tid utveckla dem är en fungerande och för ägarna lönsam strategi, säger Thomas Sipos, vice vd på Profi Fastigheter.

Advokatfirman Glimstedt och Catella i Malmö har varit rådgivare till Profi Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY