Image
Rödkallen 11 i Malmö.
Rödkallen 11 i Malmö. Bild: Kungsleden

Kungsleden köper av Profi i Malmö

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter av Profi i Malmö för 66 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Maj 2014
Rektangeln 9 i Malmö. Bild: Kungsleden
Rektangeln 9 i Malmö.

Fastigheten Rödkallen 11, belägen i Norra Hamnen, är en nyligen ombyggd industri- och lagerfastighet på 5 800 kvadratmeter. Största hyresgäst är Elbogen Elektrotech, som ingått ett tioårigt hyresavtal.

Fastigheten Rektangeln 9, belägen i området Spillepengen, är en modern kontorsfastighet om 3 400 kvadratmeter. Hyresgäster är bland andra VS-teknik AB, Fiber Network Consulting AB och Weinberger AB.

Profi har ägt båda fastigheterna sedan 2006.

De båda fastigheterna ger Kungsleden en initial avkastning på omkring 8 procent.
- Förvärvet passar Kungsleden mycket bra och är i linje med vår strategi som innefattar att förstärka vår fastighetsportfölj i Malmö som är en av våra prioriterade tillväxtregioner. Dessutom ser vi en framtida potential i Norra hamnen, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

- Under det senaste året har vi haft bra momentum i uthyrningen och lyckats fylla stora vakanser i både Rödkallen och Rektangeln. I Rödkallen har vi nyligen gjort betydande investeringar i samband med att Elbogen Elektrotech tecknat ett tioårigt hyresavtal. Vi är dessutom väldigt nöjda med att sälja till en seriös och långsiktig ägare som Kungsleden. Det känns otroligt stimulerande att de fastigheter som Profi sålt under senare tid har köpts av långsiktigt bra ägare. Det visar att vår affärsmodell, att köpa ”svåra” fastigheter och över tid utveckla dem är en fungerande och för ägarna lönsam strategi, säger Thomas Sipos, vice vd på Profi Fastigheter.

Advokatfirman Glimstedt och Catella i Malmö har varit rådgivare till Profi Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige