Image

Kungsleden köper Isblocket i Hyllie

Transaktioner Kungsleden köper kontorsfastigheten Vagnslidret 1 – ”Isblocket” – i Hyllie, Malmö för 165 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2014
Visualisering av Isblocket. Bild: Kungsleden
Visualisering av Isblocket. Isblocket. Bild: Fojab Arkitekter
Isblocket.

Fastigheten är belägen precis vid snabbtågstationen i Hyllie och kommer stå klar i slutet av 2015.

Säljare är Otto Magnusson Byggnads AB som uppför byggnaden med en total uthyrningsbar area på 4 600 kvadratmeter. I dagsläget är halva fastigheten uthyrd till Malmö kommuns parkeringsaktiebolag P-Malmö på ett långt hyresavtal.

Fastigheten blir ett bra komplement till den närliggande Malmömässan som Kungsleden förvärvade i höstas.

Tillträde beräknas ske efter färdigställande och slutbesiktning i januari 2016.

- Vi fortsätter att stärka vår position i Malmöregionen genom förvärvet av "Isblocket" som blir en toppmodern fastighet i ett av södra Sveriges mest spännande områden. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa vår portfölj med fastigheter av hög kvalitet i tillväxtregioner, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige