Image

Kungsleden köper Isblocket i Hyllie

Transaktioner Kungsleden köper kontorsfastigheten Vagnslidret 1 – ”Isblocket” – i Hyllie, Malmö för 165 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2014
Visualisering av Isblocket. Bild: Kungsleden
Visualisering av Isblocket. Isblocket. Bild: Fojab Arkitekter
Isblocket.

Fastigheten är belägen precis vid snabbtågstationen i Hyllie och kommer stå klar i slutet av 2015.

Säljare är Otto Magnusson Byggnads AB som uppför byggnaden med en total uthyrningsbar area på 4 600 kvadratmeter. I dagsläget är halva fastigheten uthyrd till Malmö kommuns parkeringsaktiebolag P-Malmö på ett långt hyresavtal.

Fastigheten blir ett bra komplement till den närliggande Malmömässan som Kungsleden förvärvade i höstas.

Tillträde beräknas ske efter färdigställande och slutbesiktning i januari 2016.

- Vi fortsätter att stärka vår position i Malmöregionen genom förvärvet av "Isblocket" som blir en toppmodern fastighet i ett av södra Sveriges mest spännande områden. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa vår portfölj med fastigheter av hög kvalitet i tillväxtregioner, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY