Image

Kungsleden köper i Göteborg

Transaktioner Kungsleden köper fyra fastigheter av Platzer i södra Högsbo, Göteborg, för 162 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2015

De fyra fastigheterna Högsbo 11:5, Högsbo 13:6, Högsbo 14:3 och Högsbo 27:8, omfattande sammanlagt 17 000 kvadratmeter. Den totala uthyrningsbara arean i Kungsledens Högsbokluster stiger därmed till cirka 107 000 kvadratmeter.

- Det känns mycket roligt att kunna genomföra detta strategiska förvärv och därmed fortsätta det viktiga arbetet med att växa vår portfölj i enlighet med vår strategi. Vi fortsätter vårt målmedvetna arbete med att växa vår fastighetsportfölj och ser med tillförsikt på framtiden, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Platzer säljer också fastigheten Högsbo 11:3 till en privat fastighetsägare.

– Med planeringen av Dag Hammarskjölds Boulevard och den stadsutveckling som är på gång ser jag stora möjligheter att tillsammans med andra fastighetsägare vara med och driva utvecklingen i Högsbo. Genom försäljningarna kan vi i Platzer fokusera på norra delen av Högsbo där vårt bestånd är cirka 70 000 kvadratmeter och där det finns stor potential att få till en attraktiv blandstad med direkt närhet till Änggårdsbergets naturreservat, säger P-G Persson, vd för Platzer.

CBRE var Platzers rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige