Image

Kungsleden säljer för drygt en halv miljard

Transaktioner Kungsleden säljer 29 fastigheter i södra och mellersta Sverige för 536 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2015
Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Köpare är Sagax och Söderport, som Sagax äger gemensamt med Hemfosa.

Kungsleden lämnar i och med affären 18 kommuner, bland andra Eksjö, Gislaved, Hallstahammar, Karlsborg, Nässjö, Olofström, Sölvesborg, Tranemo, Tranås och Ulricehamn.

Fastighetsvärdet ligger i nivå med det bokförda värdet.

- Kungsledens nya strategi handlar om fokusering. Parallellt med stora förvärv i storstadsregionerna fortsätter vi trimningen av fastighetsportföljen genom att sälja icke-strategiska fastigheter och därmed lämna 18 kommuner. Slutresultatet blir en starkare marknadsnärvaro och ökad kundnärhet i våra utvalda marknader, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Söderport köper 24 av de 29 fastigheterna för 379 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 139 000 kvadratmeter och har en genomsnittlig kvarvarande hyrestid om 7,1 år.

Sagax köper resterande fem fastigheter för 157 miljoner kronor. Dessa omfattar cirka 19 000 kvadratmeter.

Sammantaget har portföljen en uthyrningsgrad om 95 procent och kvarvarande hyrestid är i snitt 6,2 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige