Image

Klövern hyr ut i Uppsala – påbörjar stort projekt

Uthyrning Klövern hyr ut 3 800 kvadratmeter i det gamla Posthuset i Uppsala och inleder en stor om- och tillbyggnation på fastigheten.
Publicerad den 9 September 2013
Annons
Image
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Klövern har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen avseende moderna kontorslokaler i centrala Uppsala. Avtalet omfattar cirka 3 800 kvadratmeter och den totala hyran för perioden uppgår till nära 50 miljoner kronor.

De cirka 200 arbetsplatserna kommer att ha modern kontorslösning och inrymma effektiva möteslokaler. Förutom kontor inryms även arkiv och specialutrymmen. Fastigheten, gamla Posthuset, ligger mitt i centrala Uppsala med absolut närhet till centralstationen, Uppsala stadshus samt nya resecentrum. Länsstyrelsen beräknas tillträda lokalerna under våren 2015.

Detta betyder startskottet för ombyggnation av gamla posthuset. Befintlig huskropp byggs på med två våningar och i en framtida egen etapp byggs ett helt nytt hus på innergården. Totalt innebär det att lokalytan kommer att fördubblas från dagens cirka 9 000 kvadratmeter till drygt 18 000 kvadratmeter. Förhandlingar pågår med ytterligare intressenter för övriga ytor.

- Vi är mycket nöjda med att få en så stabil hyresgäst som Länsstyrelsen till vårt bestånd i Uppsala. Dessutom är det roligt att kunna delta i utvecklingen av centrala Uppsala, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige