Image
Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter till Uppsala kommun.
Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter till Uppsala kommun. Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter i Uppsala

Uthyrning Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens gamla lokaler i centrala Uppsala.
Publicerad den 24 November 2015

Vasakronan har tecknat avtal med Uppsala kommun om att hyra cirka 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens före detta lokaler i kvarteret Hugin i centrala Uppsala.

Kvarteret Hugin är stadens största kontorskvarter. Här har bland andra Länsstyrelsen haft sina lokaler sedan kvarteret byggdes på 70-talet. Under våren lämnade Länsstyrelsen området och det är dessa lokaler som Uppsala kommun nu hyr. Lokalerna kommer att ge plats för cirka 180 medarbetare på Socialförvaltningen. Avtalet omfattar fem år och Uppsala kommun tillträder den 1 januari 2016.

Jonas Bjuggren är regionchef i Uppsala och han berättar att Vasakronan kommer att fortsätta det arbete man har påbörjat med att utveckla kvarteret. Visionen är att omvandla området från att ha varit stadens yttre gräns mot ett industriområde till att bli en levande och blandad innerstadsmiljö.

- Vi är i dialog med Stadsbyggnadsförvaltningen De är på väg ut med ett planprogram och kommer att gå ut på samråd med detta i december. Uthyrningen ger oss goda möjligheter att jobba vidare med utvecklingen av området i lugn och ro, säger Jonas Bjuggren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige