Image

Klövern tecknar långt hotellavtal i Uppsalaprojekt

Uthyrning Klövern har nu tecknat ett 20-årigt hyresavtal, omfattande 10 000 kvadratmeter med Elite Hotels i projektet med det gamla Posthuset vid Uppsala Resecentrum.
Publicerad den 16 Januari 2015
Klövern bygger just nu på det gamla Posthuset. Bakom byggnaden kommer det nya hotellet att uppföras. Bild: Nicklas Tollesson
Klövern bygger just nu på det gamla Posthuset. Bakom byggnaden kommer det nya hotellet att uppföras. Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Avtalet innebär nybyggnation av ett hotell i direkt anslutning till gamla Posthuset.

Fastigheten ligger mitt i Uppsala med absolut närhet till Stadshuset, centralstationen och det nya Resecentrum. Hotellet kommer att ha cirka 200 rum och utföras i en arkitektoniskt spännande stil. Inflyttning är beräknad till den 1 september 2016.

Elite Hotels har kvalitetshotell i centrala lägen i ett stort antal svenska städer, där varje hotell har sin unika historia och speciella karaktär.

- Det känns inspirerande att äntligen få etablera Elite i Uppsala. Våra kunder har länge efterfrågat ett Elite hotell i Sveriges fjärde största stad och jag är övertygad om att hotellet kommer att utgöra ett värdefullt tillskott till Uppsalas hotell- och restaurangmarknad, säger Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty.

- Nu tar vi nästa steg och uppför Etapp 2 av vårt pågående projekt vid centralstationen i Uppsala. Det är väldigt glädjande att få välkomna Elite Hotels som hyresgäst och vi tror att detta kommer bidra positivt på flera sätt till stadens utveckling, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Annordia har varit rådgivare till Klövern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annordia på Branschguiden

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och t...

Läs mer om Annordia på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige