Image

Klövern hyr ut 3 200 kvadrat i Uppsalaprojekt

Uthyrning Klövern hyr ut 3 200 kvadratmeter i det gamla Posthuset i Uppsala till IP-Only, som har tecknat ett tioårigt kontrakt.
Publicerad den 12 November 2014
Annons
Image
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Det totala hyresvärdet för perioden uppgår till drygt 90 miljoner kronor - vilket innebär en hyra på mer än 2 800 kronor per kvadratmeter.

Inflyttning sker 1 november 2015.

Avtalet innebär att de två översta nybyggda kontorsplanen (plan 6 och 7) nu är fullt uthyrda.

Fastigheten ligger mitt i centrala Uppsala med absolut närhet till centralstationen, Uppsala stadshus samt nya resecentrum.

IP-Only AB är en svensk infrastrukturoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden. Bolaget har sedan tidigare sitt huvudkontor beläget i Uppsala.

- IP-Only storsatsar på utbyggnaden av en öppen och neutral fiberinfrastruktur över hela Sverige. Att vi nu flyttar in i nya större lokaler är en del av den satsningen, då vi ser behov av att anställa fler personer de närmaste åren för att hålla uppe takten i fiberutbyggnaden. Närheten till bra kommunikationer är en viktig del av valet av gamla Posthuset för vårt nya huvudkontor, säger IP-Onlys vd Mikael Philipsson.

Sedan tidigare har Länsstyrelsen tecknat ett sexårigt hyresavtal om 3 800 kvadratmeter i samma byggnad med inflyttning i maj 2015. Det pågår för närvarande förhandlingar med hyresgäster avseende de resterande ytorna i fastigheten.

- Vi är mycket glada att få välkomna IP-Only till nya toppmoderna lokaler i en spännande byggnad med optimalt läge, såväl för boende i Uppsala som Stockholmspendlare, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige