Image
Hemmesta centrum.
Hemmesta centrum. Bild: Innovation Properties

K-Fastigheter och Innovation Properties utvecklar fastigheter i Hemmesta centrum

Bygg/Arkitektur K-Fastigheter och Innovation Properties har förvärvat fastigheter i Hemmesta centrum, strax utanför Stockholm. Detaljplan för området är under framtagande och transaktionen är villkorad av att planen vinner laga kraft.
Publicerad den 4 Oktober 2021

K-Fastigheter och Innovation Properties har ingått avtal med K.A. Lindgren Förvaltnings Aktiebolag om förvärv av fastigheterna Hemmesta 11:67, 11:328 och 11:369 i Värmdö kommun. K-Fastigheter bedömer i en tidig volymstudie att kunna bygga upp till 150 lägenheter i koncernens egenutvecklade koncepthus.
– Vi är glada över att kunna göra ännu ett förvärv tillsammans med vår samarbetspartner Innovation Properties. Med detta förvärv etablerar K-Fastigheter sig i de östra delarna av Stockholmsregionen, där vi ser en stark efterfrågan på välplanerade hyresbostäder med hög kvalitet, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef, K-Fastigheter.
– Förvärvet ligger i linje med vår strategi att förvärva byggrätter för byggnation av attraktiva hyresrätter för förvaltning. Vi tar nu steget vidare i vårt fina samarbete med K-Fastigheter i ytterligare en spännande affär, säger Kristian Wahlberg, Innovation Properties.

Parterna är hälftenägare i projektet, vars underliggande totala fastighetsvärde uppgår till cirka 53 miljoner kronor. Förväntad bruttoarea (BTA) byggrätt ovan mark uppgår till minimum 10 000 kvadratmeter.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och fastigheterna tillträds vid lagakraftvunnen detaljplan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige