Image
Stefan Paulsson och K-Fastigheters vd, Jacob Karlsson.

Han blir ny vd för K-Prefab

Bolag Stefan Paulsson tar över rollen som vd efter Kaj Grönvall i K-Fast-dotterbolaget.


Balder ser fram emot att tillträda fastigheten i Helsingborg som de förvärvar av K-Fastigheter

Balder i bytesaffär med K-Fastigheter

Transaktioner I en samlad affär mellan Fastighets AB Balder och K-Fast Holding förvärvar Balder en förvaltningsfastighet i Helsingborg och avyttrar samtidigt en byggrätt för hyresrätter i Västerås.


K-Fastigheter köper byggrätter i Örebro.

K-Fastigheter köper byggrätter i Örebro

Transaktioner K-Fastigheter och Kilenkryssets bolag K-Fast Kilen har förvärvat byggrätter för upp till 300 hyresrätter i Örebro. Byggrätterna omfattar del av fastigheten Örebro Almby 12:43 och förvärvas från ett dotterbolag till Lantmännen Fastigheter. Lagakraftvunnen detaljplan finns för området och byggstart beräknas ske etappvis från och med 2023.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter ökade förvaltningsresultatet i tredje kvartalet

Bolag K-Fastigheter redovisar ett ökat förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg till 102,0 miljoner kronor (68,2), en ökning med 49,6 procent mot föregående år.


16 förslag för att korta ledtiderna

Fastighetsbolagens 16 förslag på reformer för att korta ledtiderna

Bygg/Arkitektur Idag lanserar Initiativet Bygg i Tid en reformagenda med 16 skarpa förslag för att påskynda byggandet av bostäder. Det handlar både om att se över befintlig lagstiftning och förordningar, men också om att effektivisera berörda myndigheters arbetssätt och främja en ökad samverkan.


K-Fastigheters vd Jacob Karlsson och Rikshems vd Anette Frumerie.

"Jag befarar att man ska släppa på amorteringskravet"

Bostäder Efter många år av lågräntemiljö och sjunkande direktavkastningskrav står fastighetssektorn nu inför en helt ny verklighet. Så här ser K-Fastigheters vd Jacob Karlsson och Rikshems vd Anette Frumerie på marknadsläget i dag och inför framtiden. Dessutom berättar de hur deras respektive bolag påverkas av det utmanande läget.


K-Fastigheter hyr ut till den obemannade butikskedjan 24SJU i Göteborg.

K-Fastigheter hyr ut till obemannad butik i Göteborg

Uthyrning Croisette har tillsammans med K-Fastigheter förmedlat en obemannad butikslokal åt franchisekedjan 24 SJU.


Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Wallenstam och K-Fastigheter

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Med bara en dag kvar till valdagen avslutas artikelserien med Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.


Jacob Karlsson.

Jacob Karlsson har köpt aktier för 6,7 miljoner kronor

Bolag K-Fastigheters vd har den 28 juli till 1 augusti via bolag köpt totalt 250 000 aktier i bolaget.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Nästan fördubblat resultat för K-Fastigheter

Bolag K-Fastigheter levererar en stark rapport för årets första halvår med bland annat ett nästintill fördubblat resultat jämfört med motsvarande period förra året.


Martin Larsson.

K-Fastigheters Martin Larsson blir ny styrelseordförande i Jefast

Bolag Vid Jefast Holdings årsstämma valdes Martin Larsson in som styrelseordförande. Martin Larsson efterträder grundaren och ägaren Bo Jertshagen, som fortsatt är majoritetsägare och styrelseledamot. Martin Larsson är finanschef och vice vd i K-Fastigheter och har gedigen erfarenhet inom fastighet- och finanssektorn.


Jimmy Fröberg ny koncernekonomichef hos K-Fastigheter

Bolag K-Fastigheter har anställt Jimmy Fröberg till en nyinrättad tjänst som koncernekonomichef. Jimmy Fröberg tillträder sin tjänst den 5 september 2022 och blir medlem i koncernens ledningsgrupp.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter får bygglov för sitt nya kommersiella koncept

Bolag K-Fastigheters egenutvecklade koncept för kommersiella hyresgäster har erhållit bygglov. Byggnation bedöms kunna starta under andra kvartalet 2022 och vara färdigställd vid årsskiftet 2023/2024.


Oscar Lekanders SBB och Magnus Perssons K-Fastigheter gör en bytesaffär med skånska fastigheter.

Byter byggrätter mot kassaflöden – SBB och K-Fast gör affär

Transaktioner SBB säljer byggrätter och köper samhällsfastigheter.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

"Uthyrningsgraden är rekord för oss som noterat bolag"

Bolag K-Fastigheter fortsätter att leverera starka siffror som bolag samtidigt som aktiekursen går åt motsatt håll och fortsätter rasa på grund av de ekonomiskt osäkra tiderna. Jacob Karlsson försäkrar att K-Fastigheter har rätt förutsättningar för att fortsatt kunna leverera på hög nivå trots marknadsoro och geopolitiska faktorer.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter ökade förvaltningsresultatet under första kvartalet

Bolag K-Fastigheter redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Substansvärdet steg 5 procent under perioden.


Magnus Persson.

K-Fastigheter expanderar i Ballerup, Köpenhamn

Transaktioner K-Fastigheter köper fastigheten 1bt Pederstrup By, i Ballerup kommun väster om Köpenhamn. K-Fastigheter planerar att bygga 153 hyreslägenheter med ett beräknat årligt hyresvärde om cirka 19,2 miljoner danska kronor.


Stefan Paulsson.

Stefan Paulsson utsedd till tillförordnad vd för K-Prefab AB

Bolag Styrelsen i K-Fastigheterägda K-Prefab AB har utsett Stefan Paulsson till tillförordnad vd för K-Prefab AB för fram till 31 december 2022.


Johan Hammarqvist.

Han blir ny IR- och kommunikationschef på K-Fastigheter

Bolag K-Fastigheter har utsett Johan Hammarqvist som ny chef för Investor Relations och kommunikation på K-Fastigheter. Johan Hammarqvist blir medlem i koncernens ledningsgrupp och tillträder sin nya tjänst senast den 30 maj 2022.


Spira på Drottninghög i Helsingborg.

Spira växer fram på Drottninghög i Helsingborg – stommontage under H22-mässan

Bygg/Arkitektur BRF Spira blir Drottninghögs nya landmärke, en byggnad på 7 800 kvadratmeter i 16 våningar plus takterrass. Byggnaden kommer att rymma bostadsrätter samt lokaler. Byggnaden uppförs med betongstommar från K-Prefab, ägt av K-Fastigheter.