Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter säljer till JV med Kilenkrysset

Transaktioner K-Fastigheter fördjupar sitt samarbete med Kilenkrysset genom två transaktioner i Mälardalen som rör bostäder i Nyköping samt en rörelsefastighet i Strängnäs.
Publicerad den 2 Juli 2024

I Nyköping avyttrar K-Fastigheter fastigheten Nyköping Oppeby Gård 1:7 till K-Fast Kilen AB, ett bolag som ägs till 51 procent av K-Fastigheter och till 49 procent av Kilenkrysset. Transaktionen sker i bolagsform utan avdrag för latent skatt och med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 235,8 miljoner kronor vilket motsvarar bokfört värde per den 30 juni 2024. Fastigheten Nyköping Oppeby 1:7 omfattar 100 lägenheter med en total bostadsyta om 7 277 kvadratmeter. Årligt hyresvärde uppgår till 13,0 miljoner kronor.

K-Fast Kilen AB äger och förvaltar efter transaktionen 210 lägenheter i Nyköping och Strängnäs med årligt hyresvärde om 28,2 miljoner kronor. Bolaget har ytterligare 650 lägenheter med ett årligt hyresvärde om 99,2 miljoner kronor i byggnation och pågående projektutveckling i Strängnäs och Örebro. Beräknat färdigställande för dessa lägenheter är mellan 2025 och 2028.

I en separat transaktion förvärvar K-Prefab Fastigheter AB, ett helägt dotterbolag till K-Fastigheter, rörelsefastigheten Strängnäs Bussen 10 av ett bolag inom Kilenkrysset-koncernen. Fastigheten som omfattar 6 500 kvadratmeter produktionsyta och cirka 30 000 kvadratmeter befintlig och potentiell lageryta har K-Fastigheters dotterbolag K-Prefab hyrt sedan 2021. Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 70,3 miljoner kronor.
– Vi är väldigt glada över att vi utökar vårt välfungerande samarbete med Kilenkrysset. Genom dessa transaktioner stärker vi vårt samarbete i Mälardalsregionen med ytterligare en bostadsfastighet i vårt gemensamma bolag K-Fast Kilen, dels får K-Fastigheter kontroll över en idag hyrd rörelsefastighet, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
– Jag tycker att det är spännande att vi kan fortsätta utveckla vårt samarbete i K-Fast Kilen AB och på andra sätt. Våra koncerner kan dra stor nytta av varandra och jag ser fram mot det fortsatta samarbetet, säger Jan Persson, vd, ägare och styrelseordförande för Kilenkrysset.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige