Image

Jan-Erik Höjvall blir ny vd för Amasten

Bolag Den tidigare Rikshem- och Akelius-vd:n tar över vd-rollen på Amasten efter David Dahlgren.
Publicerad den 24 Augusti 2017
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Styrelsen i Amasten Fastighets AB har utsett Jan-Erik Höjvall till ny vd i Amasten Fastighets AB. Jan-Erik Höjvall kommer att tillträda som vd den 15 september och ersätter David Dahlgren som varit vd i bolaget sedan maj 2014.

-Jag vill tacka David Dahlgren för hans tid i Amasten. Med David Dahlgren som vd har Amasten vuxit från 350 miljoner kronor i fastighetsvärde till i dag över tre miljarder kronor, en tillväxtresa som inte varit möjlig utan Davids ledarskap. Nu är det dags för Amasten att ta nästa kliv och jag är glad över att kunna presentera Jan-Erik Höjvall som ny VD och är övertygad om att han med sin erfarenhet och kompetens är rätt person att leda bolaget till nästa nivå, säger Amastens styrelseordförande Rickard Backlund.

Jan-Erik Höjvall är civilingenjör från KTH och har över trettio års erfarenhet av fastighetsbranschen. Han har arbetat som vd i Rikshem under sex år och som vd i Akelius Fastigheter under sju år. Bolagen växte med 60 miljarder under dessa år. Dessförinnan har Jan-Erik Höjvall varit vd i dotterbolag hos Skanska och Drott.

– Det har varit en ära att bygga upp Amasten och skapa en organisation med förmågan att få bolaget att fortsätta växa. En central och strategiskt viktig del i mitt arbete har varit att förbereda bolaget för att noteras på Nasdaqs huvudlista som del i tillväxtstrategin. Det har varit min övertygelse om att det är det bästa för bolaget men jag och styrelsen har haft olika uppfattningar om hur skyndsamt listbytet ska ske. Då Amasten nu valt en annan tillväxtstrategi vilket innebär att listbytet senareläggs har vi därför i samförstånd kommit överens om att det bästa för bolaget är en ny vd. Jag tror på Jan-Erik Höjvalls förmåga att få Amasten att växa ytterligare och nå de uppsatta tillväxtmålen, säger David Dahlgren.

– Jag ser fram mot att få tillträda som vd i Amasten och tror starkt på bolaget. Jag vill se en tillväxt i bolaget som i mina tidigare bolag och påbörja nyproduktion av bostäder och samhällsfastigheter. Amasten ska bli en viktig aktör när det gäller bostadsförsörjning och en stabil, kreativ och långsiktig partner med alla kommuner som vi samarbetar med, säger Jan-Erik Höjvall, tillträdande vd för Amasten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY