Image

Internationellt efterlyst man vill köpa hyreshus

JURIDIK Bolagen Octerera AB och Gruvstugan 4 AB ägs av en man som är internationellt efterlyst för grova skattebrott. Ändå kan bolaget få köpa två hyresfastigheter i Storvik. Men kommunen kan stoppa affären.
Publicerad den 7 Augusti 2009

Det skandalomsusade fastighetsbolaget Lytkina fick för en tid sedan en fastighet i Krylbo utmätt, upprinnelsen var en betalningstvist med Swedbank.

Nu ska bolaget, som uppenbarligen har likviditetsproblem, sälja två hyresfastigheter i Storvik, väster om Sandviken.

Köpare är två olika bolag, Octerera AB och Gruvstugan 4 AB, ägda av en man som är internationellt efterlyst misstänkt för grova skattebrott. Mannen är i dag bosatt i Nordirland.

Inom fyra månader måste Sandvikens kommun ta ställning till om man ska lämna förvärvstillstånd, eller om ärendet ska gå vidare till hyresnämnden, skriver Arbetarbladet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige