Image

Ny ägare vill bli av med tvångsförvaltning

Juridik I flera år har det stormat kring ett bostadsbestånd i Krylbo, och beståndet har satts under tvångsförvaltning. Nu vill de nya ägarna att tvångsförvaltningen upphör, något som Hyresgästföreningen motsätter sig.
Publicerad den 2 September 2013

Sommaren 2009 ansökte Hyresgästföreningen om tvångsförvaltning sedan dåvarande ägaren Dalstjärnan misskött sitt åtagande.

Tvångsförvaltningen hamnade under Avestas kommunala bostadsföretag Gamla Byn.

I slutet av 2010 blev Rivella nya ägare och tvångsförvaltningen upphörde sommaren 2011.

Men Rivella misskötte sig också. Enligt Dalarnas Tidningar slarvade bolaget med att betala fakturor och hantverkade och städfirmor ville inte åta sig fler jobb.

Efter att det varit problem med snöröjning, trappstädning, mögelangrepp med mera, beslöt hyresnämnden om tre års tvångsförvaltning, också den här gången under Gamla Byn.

I somras sålde Rivella till finska Waterhousegruppen, som nu vill att tvångsförvaltningen ska upphöra, skriver Dalarnas Tidningar.

Men Hyresgästföreningen litar inte på de nya ägarna. Enligt Dalarnas Tidningar vill man att de upprättar en underhållsplan och att det anges hur den ska finansieras. Man kräver också att det finns ett kontor i Krylbo samt att företaget marknadsför de tomma lägenheterna. Dessutom ska namnet Rivella tas bort helt eftersom det klingar falskt i mångas ögon. Innan detta är genomfört föredrar Hyresgästföreningen fortsatt tvångsförvaltning.

Waterhousegruppens vd Christian Krikman Möller har uppmanar i ett brev till hyresgästerna att de ska trycka på Hyresgästföreningen.

– Vi hoppas nu att ni hyresgäster känner tillit till oss och de nya ägarna och att ni vill arbeta med os för att häva tvångsförvaltningen, så att vi kan börja rusta upp våra fastigheter i Krylbo och Karlbo, avslutar han brevet, enligt Dalarnas Tidningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige