Image

Hemfosas första börsdag 21 mars – här är villkoren

Bolag Nu är villkoren för Hemfosas börsintroduktion klara. Första börsdag förväntas bli fredag 21 mars. Erbjudandet omfattar 56 procent av aktierna och rösterna i bolaget.
Publicerad den 7 Mars 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Försäljningspriset blir mellan 88 och 96 kronor per aktie.

Erbjudandet omfattar nästan 35 miljoner aktier, varav drygt fem miljoner är nyemitterade och knappt 30 miljoner säljs av nuvarande ägare. Det här motsvarar 56 procent av aktierna och rösterna i bolaget, räknat efter full anslutning till erbjudandet.

Det kan komma att omfatta ytterligare drygt fyra miljoner nyemitterade aktier för att täcka eventuell övertilldelning, och erbjudandet motsvarar då 59 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Vid full anslutning till erbjudandet uppgår värdet av erbjudandet till cirka 3,0-3,3 miljarder kronor och bolaget tillförs cirka 478-522 miljoner kronor.

Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet av erbjudandet till cirka 3,4-3,7 miljarder kronor och bolaget tillförs cirka 861-939 miljoner kronor.
Anmälningsperioden för allmänheten är 10-19 mars 2014 och anbudsperioden för institutionella investerare 10-20 mars 2014.

- Tack vare vår styrka att tillvarata intressanta affärsmöjligheter och genomföra komplexa transaktioner har vi sedan starten för fem år sedan skapat en välbalanserad fastighetsportfölj värd cirka 18,5 miljarder kronor med hög och stabil avkastning. Hemfosas kombinerade affärsstrategi med förvaltning, förädling och transaktioner, ger oss goda förutsättningar att skapa mervärde även framgent. Jag känner ett starkt engagemang för Hemfosa och är stolt över att vi nu tar nästa steg i bolagets utveckling, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Bengt Kjell, styrelseordförande:
- Vårt mål är att generera branschens högsta totalavkastning och att fortsätta öka bolagets egna kapital till tio miljarder kronor inom fem år. Vi bedömer att Hemfosa passar bra på börsen med sitt balanserade fastighetsbestånd med tonvikt på samhällsfastigheter, sin erfarna ledning och en högavkastande affärsstrategi. Som noterat bolag får vi tillgång till bättre och billigare finansiering och vi ser goda förutsättningar för spännande affärer framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige