Image

Hemfosa siktar på notering om en månad

Bolag Hemfosa siktar på en notering på Nasdaq OMX i slutet av mars. Genom erbjudandet tillförs bolaget 500-950 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Februari 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Under förutsättning att erforderliga bolagsstämmo- och andra beslut fattas, att godkännanden erhålls från Nasdaq OMX Stockholm samt att marknadsförhållandena bedöms goda, förväntas börsintroduktionen slutföras i mars 2014.

- Den planerade börsintroduktionen är en viktig milstolpe för Hemfosa i vår ambition att skapa en långsiktigt stark plattform för fortsatt tillväxt. En notering kommer även skapa bättre tillgång till kapitalmarknaden och resultera i en bredare ägarbas med såväl svenska som internationella investerare, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Erbjudandet att förvärva aktier i Hemfosa kommer att omfatta såväl nyemitterade aktier som befintliga aktier, vilka säljs av bolagets svenska institutionella ägare. Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

Genom erbjudandet kommer Hemfosa att tillföras cirka 500-950 miljoner kronor, beroende på om medverkande banker utnyttjar en så kallad övertilldelningsoption och till vilket pris aktierna utges.

Hemfosa avser att använda den erhållna likviden för fortsatta fastighetsförvärv. Det totala erbjudandet förväntas uppgå till cirka 3,8 miljarder kronor.
Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) och Swedbank har utsetts till Joint Global Co-ordinators och Joint Lead Bookrunners i den planerade börsintroduktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor lista: Här är bolagen som förvärvat mest 2021

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilka noterade bjässar som varit mest i köpartagen hittills under året. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY