Image

Hemfosa köper nyproduktion av Skanska

Transaktioner Hemfosa köper samhälls- och kontorsfastigheter under produktion av Skanska för 449 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2014
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Hemfosa köper en fastighet i Uppsala och två i Jönköping.

I Uppsala köper Hemfosa demensboendet som Skanska uppför åt Vardaga i Kungsängenområdet.

Fastigheten omfattar cirka 5 600 kvadratmeter – 72 boendeplatser – och Vardaga har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

Tillträde sker när fastigheten är slutbesiktigad och hyresgästen har flyttat in, beräknat till mars 2016.

Hemfosa köper också två fastigheter i Huskvarna, Jönköpings kommun, där Skanska uppför en produktionsbyggnad samt en kontorsbyggnad på totalt cirka 11 600 kvadratmeter – kontorslokaler om cirka 8 500 kvadratmeter samt produktionslokaler om 3 100 kvadratmeter – för Saab AB som har tecknat 20-åriga hyresavtal.

Byggnationerna för produktionslokalerna är påbörjade och arbetet med kontorshuset påbörjas i december förutsatt att bygglovet vunnit laga kraft. Hemfosa tillträder när fastigheterna är slutbesiktigade och hyresgästen har flyttat in, vilket beräknas ske maj 2015 respektive juli 2016.

Saab kommer att flytta all sin verksamhet i Jönköping till de nya lokalerna i Huskvarna. I dag har företaget såväl kontor som produktion på Slottsgatan, centralt i Jönköping.

– Det har varit spännande att få utveckla framtidens lokaler för Saab. Att nu också knyta till sig Hemfosa som långsiktig ägare för projektet känns mycket bra, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklingschef på Skanska.

– Vi scannar kontinuerligt av marknaden för att hitta affärer som passar Hemfosas strategi med fokus på fastigheter med stabila kassaflöden och specifikt inom samhällssegmentet. Det kan även innebära att vi förvärvar nyproduktionsprojekt som nu i Uppsala och Jönköping. Med dessa förvärv kompletterar Hemfosa sin fastighetsportfölj med moderna fastigheter i expansiva kommuner, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Köpeskilling erläggs i samband med tillträde av fastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige