Image
Grön Bostads fastigheter kommer delas upp mellan Byggvesta och Afa under 2021.
Grön Bostads fastigheter kommer delas upp mellan Byggvesta och Afa under 2021. Bild: Byggvesta

Grön Bostad delas upp mellan Afa och Byggvesta

Bolag Efter tio års gemensamt ägande delas det samägda fastighetsbolaget Grön Bostad upp mellan ägarna Afa Sjukförsäkringsaktiebolag (via Afa Fastigheter) och Byggvesta. Grön Bostad har funnits sedan 2011 och totalt har 4 000 gröna hyresrätter och studentbostäder utvecklats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala och Linköping.
Publicerad den 26 Maj 2021

Grön Bostads affärsidé var att äga och förvalta hållbara och miljövänliga fastigheter i tillväxtorter där hyresgästerna ska erbjudas kvalitativt boende. Bolaget var bland de första i Sverige att utveckla hållbara bostäder i stor skala med säkra metoder.

Delningen av bolaget kommer att göras successivt under 2021 där fastighetsbeståndet kommer att delas mellan ägarna.

ByggVesta har sedan starten förvaltat fastigheterna i Grön Bostads portfölj och kommer att fortsätta göra det även för det bestånd som Afa Fastigheter tar över efter delningen av fastighetsportföljen. Varumärkesnamnet Grön Bostad kommer fortsatt att ägas av Byggvesta.
– Vi på ByggVesta är på en fantastisk resa och vårt ansvarstagande som långsiktig fastighetsägare och stadsutvecklare står oförändrat. Delningen görs för att kunna utveckla hyresrättsmarknaden, städerna där vi finns, våra hus och vårt ägande på ett stabilt och lönsamt sätt även framgent, säger Jenny Jonsson, vd på Byggvesta.
– Vi har varit mycket nöjda med vårt samarbete med Byggvesta och vårt innehav i Grön Bostad men nu är det dags att gå vidare och hitta nya affärsmöjligheter, säger Anna Berfenstam, på Afa Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige