Image
Green Group köper garagefastighet i Nacka.
Green Group köper garagefastighet i Nacka. Bild: Green Group

Green Group köper i Nacka

Transaktioner Fastighetsbolaget Green Group förvärvar, genom dotterkoncernen Green Park, ytterligare en garagefastighet.
Publicerad den 31 Oktober 2022

Därmed stärker Green Park sin position i ytterligare en av Stockholms främsta tillväxtkommuner. Det betyder att Green Park nu äger och förvaltar över 3 000 parkeringsplatser i Stockholmsregionen.
– Förvärvet är den del av ett långsiktigt strategiskt samarbete med Storstaden Bostad och vi ser fram emot flera liknande affärer, säger Jesper Ericsson, partner på Green Park och fortsätter:
– Tack vare vår långa erfarenhet av garage och tekniska lösningar kan vi bidra med att skapa en bättre affär för bostadsutvecklaren samtidigt som de boende får den bästa och mest moderna garageupplevelsen. Vi optimera parkeringsnormen genom våra tekniska lösningar och fordonspooler, vilket skapar ett garage som är anpassat för dagens behov och bidrar till en grönare stad och bättre miljö.

Fastigheten är belägen i centrala Nacka på Sicklaön, Värmdövägen 171, under Stadsporten, ett nybyggt kvarter med höga arkitektoniska värden. Gestaltningen är inspirerad av 1800-talets boulevardarkitektur och som är utvecklad av Storstaden Bostad. Garaget är fullt uthyrt på 25-åriga hyresavtal med två bostadsrättsföreningar och omfattar totalt 104 platser samt två kommersiella lokaler.

Green Park har stort fokus på hållbarhet och digitalisering. Fastighetsbolaget äger och förvaltar idag några av Sveriges mest moderna garage i vilka elbilsladdning är en självklarhet och som erbjuder en rad service och tjänster, till exempel skåp för varuutlämning, kemtvätt och matleveranser samt miljövänlig biltvätt, fordonspool med mera.
– Det här är en affär som vi i gruppen ser väldigt positivt på. I dessa oroliga tider passar det oss väldigt bra att växa med en modern och samhällsnyttig fastighet som också medför långa och trygga flöden, säger Niklas Borg, vd för Green Group.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige