Image
Sickla galleria.

Hemtex öppnar sin största butik i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Hemtex som utökar och satsar stort i Sickla. Den nya butiken kommer att vara större än vanliga Hemtex-butiker, med ett nytt koncept som både breddar befintligt sortiment och tillför helt nya kategorier. Med konceptet stärks utbudet inom hem och inredning ytterligare i Sickla.


Överdelen av den nya byggnaden "kragar" över ruinens murar.

Hotell inuti ruin drivs som BRF

Bygg/Arkitektur Eknors Entreprenad har precis färdigställt ett något komplext antikvariskt och byggnadstekniskt projekt. Inuti en gammal kulturminnesskyddad stenruin som stått övergiven i många år har man byggt ett litet hotell. Och det är inte bara byggnaden som är speciell: själva hotellrörelsen ska drivas som bostadsrättsförening.


Den 19 september beslutade kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott om samarbete genom markanvisning i tidigt skede till Skanska Sverige AB avseende sex nya kvarter vid Mötesplats Nacka i Centrala Nacka.

Skanska markanvisas sex kvarter i stort Nacka-projekt

Bygg/Arkitektur Den 19 september beslutade kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott om samarbete genom markanvisning i tidigt skede till Skanska avseende sex nya kvarter vid Mötesplats Nacka i Centrala Nacka. Beslutet väntas fastställas av kommunstyrelsen den 2 oktober.


Visualisering av möjlig utformning där det västra kvarteret syns till vänster och till höger syns det östra kvarteret med höghuset på 16 våningar.

Tredje gången gillt – grönt ljus för stort Nacka-projekt

Bygg/Arkitektur En långdragen detaljplan vid Järla Station i Nacka ser nu ut att närma sig sluttampen – efter tre genomförd granskningar av planen och sex års försening jämfört med den ursprungliga planen har nu ALM Equitys satsning med närmare 400 bostäder och ett pampigt höghus fått grönt ljus i miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Nacka forum.

Bestseller tecknar avtal för ny butik i Nacka forum

Uthyrning I slutet på september öppnar Vila en ny butik i Nacka Forum. Det blir en ytterligare satsning från Bestseller som redan har butikerna Vero Moda och Jack & Jones i centrumet. Butiken kommer att ligga i Atrium.


Kvarnholmen Centrum.

Gynmottagning flyttar in i Tilias Kvarnholmen

Uthyrning Novier har hyrt ut vårdlokaler till Endogyn Sverige om 358 kvadratmeter i Kvarnholmen Centrum, inom ramen för uthyrningsuppdraget för Tilia Fastigheter. Fastigheten Sicklaön 38:18 som innehåller Kvarnholmen Centrum, ligger i ett attraktivt läge på Kvarnholmen i Nacka. Centrumet innehåller fler vårdverksamheter och närservice, såsom Coop, Delselius bageri, STC gym och Kvarnholmens vårdcentral.


Yrkeshögskolan

Ny budget ger pengar till YH-kurser i byggbranschen

Karriär Riksdagens beslut om vårändringsbudgeten ger ett tillskott på 70 miljoner till yrkeshögskolan. Nu har Myndigheten för yrkeshögskolan meddelat vilka kurser som får starta hösten 2023. Flera är riktade mot samhällsbyggnadssektorn.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, menar att blandstaden med kontor och bostäder är den riktning man behöver gå framöver.

Annica Ånäs: "Jag längtar efter spaden och bandet"

Bygg/Arkitektur Världens största urbana stadsutvecklingsprojekt i trä är vad Atrium Ljungberg nu tar sats för att bygga de kommande tio åren. Sammantaget över det 250 000 kvadratmeter stora området ska 25 kvarter breda ut sig, 30 byggnader fördelat över uppåt sju våningar. "Vi hoppas på att vara så innovativa att andra bolag följer efter" säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, om den riktning de nu vill ta sitt mångåriga arbete i Sickla.


Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Nackas kommunstyrelseordförande: "Stockholm Wood City kommer stärka Sicklaområdet"

Stockholm Det är verkligen jätteroligt att Atrium Ljungberg tar det här steget och visar vägen för en hållbar och attraktiv stadsutveckling, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun. Det han syftar på är Atrium Ljungbergs storsatsning genom stadutvecklingprojektet helt i trä; Stockholm Wood City.


Peab bygger ny simhall i Nacka.

Peab bygger ny simhall i Nacka

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ny simhall i Saltsjöbaden, söder om Stockholm. Beställare är Nacka kommun och kontraktssumman uppgår till 265 miljoner svenska kronor.


Colliers får uthyrningsuppdrag i Finnboda hamn.

Colliers får uthyrningsuppdrag i Nacka

Uthyrning Colliers har anlitats för ett exklusivt uthyrningsuppdrag av två historiska kontorsfastigheter i populära Finnboda i Nacka, Stockholm. Kontoren ägs av Vimpelkullen Fastigheter som i dag är aktiva i Stockholm, Göteborg, Trollhättan och Vänersborg.


Porsche Center etableras i Orminge.

Porsche Center på 14 000 kvadratmeter etableras i Nacka

Uthyrning Nackas position som en av Stockholmsregionens främsta näringslivskommuner stärks ytterligare när Porsche Stockholm etablerar sig på del av en 14 000 kvadratmeter stor tomt vid Orminge trafikplats. Etableringen är en av de största i kommunen på 20 år och är en viktig del av målet med att skapa 15 000 nya arbetsplatser i Nacka fram till 2030.


Green Group köper garagefastighet i Nacka.

Green Group köper i Nacka

Transaktioner Fastighetsbolaget Green Group förvärvar, genom dotterkoncernen Green Park, ytterligare en garagefastighet.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam sammanställer kvartalets byggstarter

Bolag Under kvartalet byggstartade Wallenstam 169 hyreslägenheter i projektet Nacka Grace. Dessutom startades ett ombyggnations- och påbyggnadsprojekt i en kommersiell fastighet på Stampgatan i centrala Göteborg.


Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka.

Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka

Bygg/Arkitektur Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Ambea gällande utbyggnad, modernisering och vidareutveckling av Villa Sarvträsk, ett befintligt äldreboende i Nacka. Investeringen uppgår till cirka 130 miljoner kronor.


Sehlhall har förvärvat Gammeluddshemmet.

Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42 000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam bygger 169 hyresrätter i Nacka

Bygg/Arkitektur Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace. Mitt i hjärtat av Centrala Nacka, som nu är under full utveckling, tillför Wallenstam 169 hyresrätter och 12 nya lokaler.


Gabriella Månsson Hammond.

Alecta Fastigheter rekryterar marknadsområdeschef till Nacka strand

Karriär Under hösten 2021 tog Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen för merparten av sina fastigheter i Stockholm. Alecta Fastigheter fortsätter nu sin tillväxtresa i Stockholm och rekryterar ett helt nytt team till Nacka Strand. Teamet ska stå redo att ta hem förvaltningen den 1 februari 2023. Nu rekryteras Gabriella Månsson Hammond som marknadsområdeschef för Nacka strand.


Svindersviks skola.

Hemsö köper och utvecklar skola i Nacka

Transaktioner Hemsö har förvärvat Svindersviks skola i centrala Nacka. Säljare är Atrium Ljungberg. Hemsö avser att utveckla fastigheten genom om- och tillbyggnation för att kunna erbjuda fler ändamålsenliga lokaler för barnomsorg, utbildning och idrott.


Sveafastigheter och Rikshem ska bygga ett nytt bostadskvarter i Orminge Centrum. Detaljplanen väntas snart antas.

Centrumkärna får nytt bostadskvarter

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter är med och förtätar med nya bostäder i Orminge centrum. Fastighetssverige berättar mer.