Image
SPP Fastigheter köper i Nacka och Haninge.
SPP Fastigheter köper i Nacka och Haninge. Bild: SPP Fastigheter

SPP Fastigheter förvärvar två förskolor i Stockholm

Transaktioner SPP Fastigheter har förvärvat fastigheterna Nacka Tollare 1:427 samt Haninge Kolartorp 1:358.
Publicerad den 16 Maj 2024

Byggnaderna stod klara 2018/2019 och omfattar ca 2 200 kvm uthyrningsbar yta och förhyrs av Norlandia Förskolor AB på långa hyreskontrakt. Fastigheterna är belägna i bostadsutvecklingsområden i Haninge respektive Nacka kommun.
– Vi är glada över att ha förvärvat dessa två förskolor som utgör ett fint komplement till portföljens befintliga skol- och förskolefastigheter i starka demografiska lägen. Det är en institutionell produkt med långa hyresavtal som passar väl in i vår investeringsstrategi, säger Therese Lidén, Head of Transactions för Storebrand Fastigheter AB.

SPP Fastigheter har en core strategi och investerar inom diversifierade segment i fastigheter med goda lägen, där detta förvärv passar väl in. Tillträde skedde den 15 maj och säljare är Nordic Public Properties AB.

Morris, EY och WSP har varit rådgivare till SPP Fastigheter under transaktion.

Storebrand Fastigheter är ett dotterbolag till Storebrand Asset Management. Storebrand Fastigheter förvaltar fastighetsbolaget SPP Fastigheter som investerar i fastigheter, infrastruktur och skog.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige