Image
Stockholm.

Tror på balans i prisförväntan till sommaren

Bolag Green Property inledde 2023 med en affär klar bara ett par minuter in på det nya året. Vd:n Gustaf Grundström berättar för Fastighetssverige om förvärvet i Gamla stan, förhandlingarna under nyårsafton, bolagets ambitioner 2023 och när han tror att köpare och säljare hittar balans i prisförväntan.


Midas 5.

Green Group köper i Gamla Stan

Transaktioner Green Group har köpt Midas 5 i hjärtat av Gamla Stan i Stockholm med flera välkända restauranger som hyresgäster.


Green Group köper garagefastighet i Nacka.

Green Group köper i Nacka

Transaktioner Fastighetsbolaget Green Group förvärvar, genom dotterkoncernen Green Park, ytterligare en garagefastighet.


Jesper Ericsson, vd för Green Park.

Green Park köper på Liljeholmskajen

Transaktioner Garagefastighetsbolaget Green Park förvärvar ytterligare en fastighet på Liljeholmskajen av JM.Därmed stärker bolaget sina positioner och närvaro i området.


Genova utökar samarbetet med Green Group genom förvärv av projektfastigheter i Järfälla

Transaktioner Genova och Green Group utökar sitt samarbete genom att förvärva fastigheterna Veddesta 1:20 och Veddesta 1:29 som ligger i direkt anslutning till varandra inom utvecklingsområdet Södra Veddesta i Järfälla. Fastigheterna förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 115 miljoner kronor. Genova har sedan december 2021 ett joint venture-bolag "Greenova" med Green Group som utgörs av tre fastigheter i Åkersberga.


Niklas Borg, vd Green Group.

Så växer Green Group efter jättens inträde

Bolag I november förvärvade den globala storspelaren Nuveen majoriteten av den svenska self-storage-plattformen Green Storage, som ingår i Green Group där Niklas Borg är vd. För Fastighetssverige berättar han vad förvärvet betytt för bolagets Storage-ben, hur expansions- och förvärvsplanerna ser ut och vilken dominoeffekten har blivit på de övriga verksamhetsbenen inom bolaget.


Green Group kompletteringsköper sex fastigheter.

Green Group utnyttjar option – köper sex fastigheter

Transaktioner För bara ett halvår sedan förvärvade fastighetskoncernen Green Group 19 fastigheter av ett fordonsvårdsbolag.
Nu kompletteringsköper bolaget ytterligare sex fastigheter.


Genova och Green Group bildar JV

Bolag Genova ingår joint venture-bolag med Green Group och tar ett samlat grepp om entréområdet till Åkersberga centrum.


Niklas Borg.

"Öppnar möjligheter för en storskalig expansion utanför Sveriges gränser"

Bolag Nuveen förvärvar majoriteten av den svenska self-storage-plattformen Green Storage. Niklas Borg, vd för Green Group som etablerade Green Storage och som kommer att finnas kvar som minoritetsägare, berättar för Fastighetssverige om affären och de möjligheter som ligger framför Green Storage med den nya ägaren.


Niklas Borg, vd Green Group.

Nuveen förvärvar majoritetsandel i Green Storage

Transaktioner Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare, förvärvar en majoritetsandel av aktierna i Green Storage. Säljaren i affären, Green Group, behåller en minoritetsandel.


Niklas Borg.

Green Group köper 19 fastigheter

Transaktioner Green Group förvärvar 19 fastigheter av ett fordonsvårdsbolag i en sale and leaseback-affär.
– Det är fastigheter med bra avkastning, lång avtalsstruktur och med möjligheter till kompletteringsförvärv, säger Green Groups vd Niklas Borg.


Green Group rekryterar från Stendörren

Bolag Green Group rekryterar Andreas Josefson som fastighetschef.


Niklas Borg, vd Green Group.

Green Group förvärvar på Lidingö

Transaktioner Fastighetskoncernen Green Group fortsätter sin snabba och expansiva utveckling och har nu förvärvat en kommersiell fastighet på Lidingö.


NHL-stjärnan öppnar restaurang hos Green Group

Uthyrning I förra veckan förvärvade Green Group fastigheten Rosersport nära Arlanda-avfarten. Nu står det klart att hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL- stjärnan Mika Zibanejad som delägare, väljer att bli ny hyresgäst i Rosersport. – Green Groups fastighet ligger i ett väldigt bra läge för oss. Dessutom kan jag enkelt svänga förbi varje gång jag reser hem och landar på Arlanda, säger Mika Zibanejad.


Fergas Group säljer till Green Group.

Green Group premiärköper i Linköping

Transaktioner Green Group köper en 9 000 kvadratmeter stor industrifastighet i Linköping i en sale-and-leaseback-affär med Fergas Group. Det är Green Groups först förvärv i Linköping.