Image
Niklas Borg.
Niklas Borg. Bild: Green Group

Green Group köper 19 fastigheter

Transaktioner Green Group förvärvar 19 fastigheter av ett fordonsvårdsbolag i en sale and leaseback-affär. – Det är fastigheter med bra avkastning, lång avtalsstruktur och med möjligheter till kompletteringsförvärv, säger Green Groups vd Niklas Borg.
Publicerad den 19 Augusti 2021

Affären är av sale and leaseback-karaktär som omfattar samtliga fordonsvårdsbolagets 19 fastigheter om totalt 35 000 kvadratmeter. Bolaget hyr tillbaka fastigheterna av Green Group enligt ett 25-årigt triple net-avtal.

I överenskommelsen finns dessutom en option för Green Group att förvärva och äga de fastigheter som det nya partnerbolaget etablerar sig i.
Samtliga anläggningar är belägna i bra geografiska lägen, främst centralorter i södra och mellersta Sverige.

– Det är jättekul. Vi gillar att bygga långsiktiga relationer med våra hyresgäster. Genom vårt garagefastighetsbolag Green Park är vi sedan länge exponerade mot mobilitetsfastigheter. Därför kompletterar förvärvet vårt bestånd på ett väldigt bra sätt. Vi ser också möjligheterna för det nya partnerbolaget att etablera sig i vårt befintliga bestånd och för redan sådana diskussioner, säger Niklas Borg.

Säljarens rådgivare var Tobias Magnusson på Colliers och legal rådgivare var advokatfirman Glimstedt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY