Image

Galären tecknar kontrakt för Hotell Savoy

Uthyrning Galären har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för Hotell Savoy i Luleå med hotellprofilen Stefan Karlsson.
Publicerad den 19 November 2013
Galären har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt för Hotell Savoy i Luleå. Bild: Tirsén & Aili Arkitekter.
Galären har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt för Hotell Savoy i Luleå.

Företagaren och hotellentreprenören Stefan Karlsson äger sedan tidigare bland andra Hotell Lappland i Lycksele, Hotell Hallstaberget i Sollefteå, Holiday Club och Wallmans i Åre samt Scandic City i Östersund.

Hotellet som har A-läge på Storgatan i Luleå centrum består av 76 rum, varav 20 sviter. Hotellet kommer att anslutas till Best Western Premier, som är hotellkedjans högst klassade kvalitetskategori.

– Vi är mycket stolta och glada att det är just Stefan Karlsson som kommer att driva hotellet. Vi anser att han är en av de duktigaste hotellentreprenörerna i landet och vi tror att han kommer att förvalta vår investering bäst, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Hotellet Savoy som under flera månader tillbaka genomgått en total om- och utbyggnad, kommer att få en modern designprägel både in- och utvändigt med den senaste installationstekniken. Totalt investerar Galären cirka 45 miljoner kronor i det nya hotellet som byggs för att klara kraven för miljöcertifiering enligt Green Building. Inflyttning sker den 1 juli nästa år.

En trappa ner i hotellet kommer man att hitta Luleås största spa på cirka 500 kvadratmeter. Spaavdelningen omfattar pooler, behandlingsrum, avslappnade musik, fascinerande ljussättning och sköna möbler. I en särskild butik för spa-produkter blir det även möjligt att köpa mat och dryck. Dessutom kommer Savoys spa att innefatta ett gym med det bästa inom motion.

Förutom den läckra spaavdelningen så kommer det dryga 4 000 kvadratmeter stora hotellet att inrymma flertalet café-, bar- och restaurangkoncept för både hotellgäster och allmänheten.

Flera hotell har tidigare huserat i fastigheten. Många Luleåbor minns säkert Hotell Savoy med nattklubben El Toro som en gång fanns på samma adress. Efter Savoyepoken drevs hotellet under varumärket Max Hotel. Därefter tog Comfort över driften. Nu byggs de stora hotellokalerna om från grunden för att tillsammans med Stefan Karlsson, skapa ett av Luleå mest spännande hotell– med Savoy i åtanke.

Hotellet inrymmer även en möjlighet för framtida utveckling. Inom kort kommer Galären att lämna in ansökan om detaljplaneändring för en utbyggnad av hotellet. En utbyggnad som kan komma att bestå av ytterligare 60-80 hotellrum och skapa en atriuminnergård. Det skulle innebära att Savoy hotell blir ett av de större hotellen i Luleå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige