Image

Galären bygger om hotell utan hyresgäst

Bygg/Arkitektur Galären bygger om hotellfastigheten på Storgatan i Luleå, trots att man ännu inte har någon ny hyresgäst.
Publicerad den 15 April 2013
Galären bygger om gamla Hotell Savoy. Bild: Tirsén och Aili Arkitekter
Galären bygger om gamla Hotell Savoy.

- Vi har träffat ledningen för flera hotellkedjor som visat stort intresse för att driva hotellet, men vi har inte slutfört förhandlingarna med de olika intressenterna. Däremot har vi bestämt oss för att påbörja ombyggnationerna för att hotellet ska stå färdigt kommande vinter, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Galären har hos Luleå kommun ansökt om bygglov för fasadändring av hotellfastigheten på Storgatan.

Tidigare har flera hotell huserat i fastigheten, bland annat Hotell Savoy med nattklubben El Toro. Efter Savoyepoken drevs hotellet under varumärket MAX Hotel. Sedermera tog Comfort över driften. När de flyttade ut i mars i år bestämde sig Galären för att bygga om de 4 000 kvadratmeter stora hotellokalerna från grunden – med Savoy hotell i åtanke.

- Vår målsättning är att "Hotell Savoy" ska ingå som en del i det nya hotellnamnet, oberoende av vem som kommer att driva hotellet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige