Image
Galären köper fastigheten Gersen2.

Galären växer i centrala Luleå

Transaktioner Galären fortsätter att växa genom ett förvärv av en bostadsfastighet i centrala Luleå. Bolaget förvärvar fastigheten Gersen 2 som finns i korsningen Kungsgatan och Sandviksgatan mitt i Luleå centrum.


Galären gör centrumlyft: "Då hoppas vi börja"

Bygg/Arkitektur När brandstationen i centrala Luleå flyttar vidare har Galären storslagna planer på att uppdatera kvarteret med hotell, bostäder, kontor och handel tillsammans med HSB och Riksbyggen.


Så ska man göra om landets "fulaste" byggnad

Bygg/Arkitektur Den har pekats ut som landets fulaste byggnad, men Galären har sedan 2016 haft storslagna planer på att omvandla fastigheten i Luleå till både bostäder och kommersiella ytor. Deras förslag innefattar bland annat ett 16 våningar högt torn. Nu har man fått klartecken från kommunen.


Senab och Riksbyggen flyttar in hos Galären

Uthyrning Senab etablerar sig i Luleå – samtidigt väljer Riksbyggen att flytta sin fastighetsservice till nya lokaler i staden.


Galären planerar nya bostäder i Luleå

Bostäder I kvarteret Gersen mellan Sandviksgatan och Varvsgatan i Luleå planerar Galären nya bostäder.


NP3 köper portfölj i Luleå

Transaktioner NP3 köper nio fastigheter i Luleå om sammanlagt 24 500 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 276 miljoner kronor.


Galären hyr ut dubbelt i Luleå

Uthyrning Släpis och Golvteknik flyttar in hos Galären i Luleå.


”Kolossalt mycket färre ombildningar”

Bostäder Galären i Stockholm ser en avmattning i intresset av att omvandla hyresrätter - vd:n Carl Erik Tåhlin ser flera orsaker till det.


Selbergs bygger Luleås nya höghus

Bygg/Arkitektur Selbergs Entreprenad får bygguppdraget för Galärens nya höghus på Varvet i Luleå.


Galären utvecklar nytt stadsdelscentrum i Luleå

Bygg/Arkitektur Galären har tillsammans med Luleå kommun tagit fram ett samverkansavtal där man gemensamt ska utreda utvecklingen av det nya stadsdelscentrumet på Kronan.


Edito bygger Alcatraz

Bygg/Arkitektur Bygg- och entreprenadföretaget Edito har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Galären att bygga upplevelsecentret Alcatraz i Luleå.


Galären köper tre fastigheter i Luleå

Transaktioner Galären utökar sitt bestånd och köper fastigheterna Vargen 6, Vargen 7 och Rådjuret 2 i Luleå.


Galären hyr ut till Däckia

Uthyrning Däckia, som sedan tidigare finns på Gammelstadsvägen 3 i centrala Luleå, satsar nu ytterligare och öppnar under våren 2017 en till enhet i Luleå på Storheden.


Galären hyr ut till Urbanstore

Uthyrning Inrednings- och möbelbutiken Urbanstore har nu etablerat sig i nya lokaler i Notviksstan med adress Banvägen 25 i Luleå.


Stort upplevelsecenter i Luleå

Bygg/Arkitektur Galären och hotellentreprenören Stefan Karlsson bygger det stora upplevelsecentret Alcatraz, 8 000 kvadratmeter, i Notviksstan utmed den stora infarten till Luleå.


Södermalm-ombildning klar efter lång väntan

Transaktioner Medlemmarna i BRF Obelisken 3 på Söder har försökt få köpa fastigheten sedan 1990-talet. Nu har de till slut lyckats, och köper fastigheten för 192 miljoner kronor.


Galären köper fyra fastigheter

Transaktioner Galären köper fyra fastigheter i Luleå för 50 miljoner kronor. Fastigheterna tillträddes första veckan i maj och köpen sker av fyra olika ägare.


Nytt restaurangkoncept till Luleå

Bygg/Arkitektur Luleåborna får en ny renodlad italiensk restaurang. På Bergströmska gården byggs nu Gusto. Bakom satsningen står gänget bakom restaurangen Tapas de Papa.


Grönt ljus för Galären

Bygg/Arkitektur Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden kring Galärens planer på höghus på Varvet i Luleå.


Galären vill göra parkeringshus till bostäder

Bostäder Galären har lämnat in bidrag till den markanvisning Luleå kommun utlyst gällande utveckling av kvarteret Karpen.