Image

Edito bygger Alcatraz

Bygg/Arkitektur Bygg- och entreprenadföretaget Edito har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Galären att bygga upplevelsecentret Alcatraz i Luleå.
Publicerad den 2 Januari 2017
Alcatraz ska omfatta 8000 kvadratmeter. Bild: Tirsén & Aili Arkitekter
Alcatraz ska omfatta 8000 kvadratmeter.

Alcatraz kommer att bli Norrlands största upplevelsecenter på 9 000 kvadratmeter. Det är en befintlig lokal på Spantgatan i Notviksstan, utmed den stora infarten till Luleå, som nu byggs om. Upplevelsecentret kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter med allt från Spa, konferenslokaler, foodcourt med flera olika restauranger och caféer, evenemangslokaler för mässor,gokart, paintball, lasergame och mycket annat då inte minst ett stort antal celler för Prison island.

Uppdraget kommer att bli Editos hittills enskilt största uppdrag.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått Galärens förtroende att bygga Alcatraz. Det kommer att bli en otroligt häftig anläggning som kommer att besökas av väldigt många. Det är ett roligt och speciellt projekt med många olika och spännande funktioner i huset. För Galären är det viktigt att bygga miljövänligt och hållbart och vi delar absolut den uppfattningen. Huset kommer att certifieras till Green Building vilket ställer krav på hur vi bygger och genomför projektet och det tycker vi är riktigt bra, säger Erik Ranängen, vd för Edito.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY