Image

Galären utvecklar nytt stadsdelscentrum i Luleå

Bygg/Arkitektur Galären har tillsammans med Luleå kommun tagit fram ett samverkansavtal där man gemensamt ska utreda utvecklingen av det nya stadsdelscentrumet på Kronan.
Publicerad den 4 Januari 2017
Utvecklingsområdet Kronan i Luleå. Bild: Galären
Utvecklingsområdet Kronan i Luleå.

Samverkansprojektet är framtaget för att arbeta fram riktlinjer för lokalisering, fysisk utformning, innehåll och användning av stadsdelscentrum.

Till projektet har Galären knutit till sig Luleåbaserade Tirsén & Aili Arkitekter samt Utopia Arkitekter från Stockholm att medverka i samverkansgruppen.

I senare skede där Galären kan komma att erhålla marktilldelning i Kronans centrum så kommer Tirsén & Aili samt Utopia att svara för utformning av Galärens projekt.

För Luleås nya stadsdel Kronandalen pågår nu detaljplanearbetet för fullt.

Målsättningen för staden är att skapa en attraktiv och hållbar stadsdel med stadsmässig karaktär och god arkitektur. Kronandalen ska ha karaktären av en ”naturstad” med goda kopplingar till omgivande natur- och friluftsområden.

Kronanområdet är Luleås största utvecklingsområde på bostadsfronten. När Kronan är fullt utbyggd har närmare 2 000 nya bostäder byggts, med 7 000 Luleåbor som bor och lever här.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige