Image
Fastigheten som Skatteverket nu ska hyra.
Fastigheten som Skatteverket nu ska hyra. Bild: Galären

Galären tecknar nytt hyresavtal med Skatteverket

Uthyrning Galären i Luleå AB och Skatteverket har tecknat hyresavtal för myndighetens nya kontor i Luleå. Hyresavtalet är tecknat på sex år och avser runt 2 000 kvadratmeter lokaler.
Publicerad den 31 Oktober 2023

När Galärens nuvarande hyresgäst GK flyttar ut tar Skatteverket över lokalerna på Banvägen 23 efter viss anpassning av ytorna. Inflyttningen i kontorslokalerna sker under slutet av 2024.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi kunde erbjuda Skatteverket en lämplig lokal för deras ändamål och behov, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal där båda ska verka för ett miljömässigt hållbart hyresförhållande och ta initiativ till åtgärder och aktiviteter som kan minska miljöpåverkan samt förbättra miljö och hälsa i lokalerna. Fastigheten där den aktuella lokalen är belägen är idag miljöcertifierad enligt GreenBuilding, men certifieringen skall utökas till Miljöbyggnad, nivå silver.

– Skatteverket är en stark kravställare, både när det kommer till sina lokaler och hållbarhet, det passar oss perfekt, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

Galären har nyligen färdigställt kontor och besiktningshall för Dekra Industrial och Dekra Automotive på samma fastighet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige