Image
Galären köper fastigheten Gersen2.
Galären köper fastigheten Gersen2. Bild: Galären

Galären växer i centrala Luleå

Transaktioner Galären fortsätter att växa genom ett förvärv av en bostadsfastighet i centrala Luleå. Bolaget förvärvar fastigheten Gersen 2 som finns i korsningen Kungsgatan och Sandviksgatan mitt i Luleå centrum.
Publicerad den 23 Juni 2020

Fastigheten som förvärvet avser utgörs av en äldre bostadsbyggnad från 1933 med 15 lägenheter på Sandviksgatan 68 A och B. Den befintliga byggnaden på tomten är i mycket dåligt skick och Galären kommer nu att ansöka om rivningslov på fastigheten.

– Vi är glada att kunna öka vårt bestånd med ytterligare en fastighet i centrala Luleå. Läget på tomten är mycket bra och vi äger sedan tidigare övriga fastigheter i samma kvarter, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

– Den befintliga byggnaden är dessvärre mögelangripen och otjänlig att bo i. Två olika konsultföretag har gjort bedömningen att fastigheten inte går att rädda, därför kommer vi börja med att riva byggnaden så snart vi erhållit rivningslov.

Fastigheten utgörs av en 853 kvadratmeter stor tomt med en potentiell byggrätt. Galären avser att utveckla fastigheten tillsammans med den sedan tidigare ägda fastigheten i kvarteret Gersen (Varvsgatan/Sandviksgatan/Kungsgatan).

– Förvärvet ger oss potential att utveckla samtliga fastigheter i vår ägo i kvarteret. Fastigheten är idag lågt exploaterad. Tanken är att fastigheten ska regleras ihop med den sedan tidigare ägda grannfastigheten Gersen 5, det ger oss en stor potential för vår bostadsportfölj i framtiden, berättar Örjan Lindström, CFO och vvd på Galären i Luleå.

Galären kommer att tillträda fastigheten den 14 augusti 2020. Säljare av fastigheten är Bostadsrättsföreningen Gersen 2 i likvidation.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige