Image

NP3 köper portfölj i Luleå

Transaktioner NP3 köper nio fastigheter i Luleå om sammanlagt 24 500 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 276 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Fastigheterna har en ekonomisk uthyrningsgrad om 93 procent och det årliga hyresvärdet uppgår till 24 miljoner kronor. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till 2,4 år.
Publicerad den 3 Juli 2017
Storheden. Bild: Anders Alm
Storheden.

Fem av fastigheterna är belägna på Storhedens handels- och industriområde som är övre Norrlands största handelsområde och som ligger längs E4, cirka åtta kilometer väster om centrum. Storheden har tilldelats tidningen Markets utmärkelse för Sveriges populäraste handelsområde. Resterande fastigheter ligger i universitetsområdet i närheten av Luleå tekniska universitet och Luleå Science Park. NP3 äger sedan tidigare fastigheter på dessa områden, därmed medför förvärvet att NP3 blir en av de större fastighetsägarna på dessa områden.

Största hyresgästen är Axfood Snabbgross som står för åtta procent av hyresvärdet med en återstående löptid på hyresavtalet om 4,5 år. Andra större hyresgäster är Praktiska Gymnasiet, Cramo och Peab. I förvärvet ingår byggrätter om cirka 8 500 kvadratmeter. NP3 tillträder fastigheterna den 2 oktober 2017 och säljare är Galären.

– I och med förvärvet stärker vi vår närvaro i Luleå vilket varit prioriterat. Det är en växande stad med tilltagande hyrestillväxt där NP3 ska vara stora. Vi har flera projekt under produktion i Luleå och ser en fortsatt god efterfrågan. Därför ser vi ett stort värde i de medföljande byggrätterna, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

– Det här är en affärsstrategiskt viktig försäljning. Vi avser att satsa ännu mer på våra fokusområden i Luleå från centrum till universitetet och även investera än mer i nyproduktion av bostäder då vi tror mycket starkt på Luleå som regioncentra. NP3 är en trygg affärspartner som vi tidigare har köpt fastigheter av och även sålt till, säger Galärens vd Gunnar Tåhlin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige