Image
Front Lindholmen.
Front Lindholmen. Bild: Newsec

Fullt uthyrt i Front Lindholmen

Uthyrning Newsec har tecknat ett hyresavtal med CEVT om 4 700 kvadratmeter i Front Lindholmen – det gamla Semconhuset – i Göteborg, som därmed är fullt uthyrt.
Publicerad den 7 Maj 2015
Annons
Image

Newsec förvaltar fastigheten på uppdrag av HVB Immobilien AG. CEVT flyttar in i september.

China-Euro Vehicle Technology (CEVT) är ett gemensamt ingenjörs- och utvecklingscentrum för framtida bilar i C-segmentet som tillgodoser behoven hos både Volvo Personvagnar och Geely Auto. Företaget grundades 2013 och är ett helägt dotterbolag till Zhejiang Geely Holding Group.

- Det är mycket glädjande att kunna välkomna CEVT till Front Lindholmen. Fastigheten genomgår för tillfället ett flertal ombyggnationer som kommer att skapa mer kontorsyta, bland annat genom att lägga nya bjälklag i ljusgårdarna, allt för att möta CEVT:s behov, säger Gustav Dahlfors, fastighetschef på Newsec Asset Management.

Front Lindholmen har en total yta om cirka 12 000 kvadratmeter och ligger intill vattnet på Theres Svenssons Gata 15 i Göteborg. Uthyrningen till CEVT innefattar såväl kontors- och konferenslokaler som lager, serverrum samt utomhus- och garageparkering.

- Vi har länge varit i ett behov av mer lokalyta som vi kan växa i. Delar av vår verksamhet sitter idag i ett grannhus till Front Lindholmen, vilket gjorde området mycket attraktivt för oss. Newsec hade dessutom möjlighet att tillgodose våra behov med ett flertal kreativa lösningar, vilket gjorde lokalerna perfekta för oss, säger Johan Hultstam, inköpsansvarig, CEVT.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige