Image
Alten flyttar till Front Lindholmen i Göteborg nästa höst.
Alten flyttar till Front Lindholmen i Göteborg nästa höst. Bild: Newsec

Första hyresgästerna i Front Lindholmen klara

Uthyrning Newsec har på uppdrag av fastighetsägaren BNP Paribas REIM GmbH tecknat ett femårigt hyresavtal avseende 4 700 kvadratmeter i fastigheten Front Lindholmen i Göteborg. Den nya hyresgästen är Alten Sverige AB som flyttar in oktober 2015. Newsec har också tecknat avtal med två mindre hyresgäster.
Publicerad den 3 September 2014

Front Lindholmen är Semcons nuvarande kontor på Lindholmen. Semcon lämnar fastigheten vid årsskiftet.

- Det är glädjande att kunna välkomna Alten till Front Lindholmen. Intresset för Front Lindholmen har varit stort och förutom avtalet med Alten, har vi även tecknat hyresavtal med mjukvaruföretaget Atronic Försäljning AB som utvecklar betalsystem, samt med restaurangkonceptet Lindholmen Matsalar som hyr 400 respektive 450 kvadratmeter, säger Ulf Birk, Uthyrningsansvarig Göteborg, Newsec.

Front Lindholmen är beläget på Theres Svenssons Gata 15 i Göteborg, intill vattnet. Fastigheten, har en total yta om drygt 10 000 kvadratmeter, varav kvar är 3 500 kvadratmeter vakanta kontorslokaler.

- Vi har länge varit i behov av mer moderna och yteffektiva lokaler. Front Lindholmen ligger i ett attraktivt område och passar oss perfekt i vår strategi att inom de närmaste åren ha 50 procent av vår verksamhet i form av inhouse-projekt, säger Fredrik Nyberg, vd för Alten Sverige AB.

Alten är ett av Sveriges ledande teknik- och IT-konsultbolag. Förutom huvudkontoret i Göteborg finns Alten representerade i Stockholm, Lund, Linköping, Västerås, Jönköping och Umeå. Företaget är en del Alten Group som har 16 000 medarbetare och verksamhet i 16 länder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige