Image

Fredrik Kolterjahn blir ny ordförande i Nordic Council of Shopping Centers

Handel JLL:s researchchef Fredrik Kolterjahn ersätter Agoras vd Wilner Andersson på posten som ordförande för Nordic Council of Shopping Centers (NCSC). Kolterjahn valdes till ny ordförande under de kommande två åren.
Publicerad den 16 Maj 2017
Fredrik Kolterjahn. Bild: Nicklas Tollesson
Fredrik Kolterjahn.

NCSC är en bransch- och intresseorganisation för köpcentrumbranschen i Norden. Målet med verksamheten är att utveckla köpcentrumbranschen och stärka dess status som en professionell och stark partner i samhället. Organisationens medlemmar består av såväl fastighetsägare som detaljister, uthyrare, konsulter och stadsplanerare. Utöver att arrangera studieresor, konferenser och utbildningar har organisationen också som målsättning att föra branschens talan i samhällsdebatten.

– Det är med stor ödmjukhet jag tillträder posten som ordförande för NCSC. Jag har varit medlem i NCSC sedan 2007 och också suttit i styrelsen sedan 2016. NCSC fyller en viktig funktion som brygga mellan hyresgäster, fastighetsägare och andra aktörer i köpcentrumbranschen, men också som språkrör för branschen. Min ambition som ordförande är att lyfta dessa frågor ytterligare och synliggöra organisationen även utanför köpcentrumbranschen. NCSC behöver ta en tydligare ställning i frågor som är viktiga för branschen, säger Fredrik Kolterjahn.

– Det är oerhört glädjande att konstatera att spjutsspets-kompetens inom JLL är efterfrågad till denna viktiga roll. Genom Fredriks ordförandeskap inom NCSC hoppas vi kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling av detaljhandelsbranschen, ett område som dessutom är prioriterat tillväxtområde för oss inom JLL där vi har tillsatt ledande expertis inom samtliga våra affärsområden, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige

Fredrik Kolterjahn efterträder Wilner Andersson, vd för Agora, som har innehaft posten de senaste sex åren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige