Image

Första nya hyresgästen på 20 år i Bonnierhuset

Uthyrning Bonnier Fastigheter hyr ut ett våningsplan högt upp i Bonnierhusets torn till Visab Consulting – som blir den första nya hyresgästen i tornet på 20 år.
Publicerad den 28 Januari 2015
Bonnier Fastigheter hyr ut i Bonnierhusets torn. Bild: Bonnier Fastigheter
Bonnier Fastigheter hyr ut i Bonnierhusets torn.

PWC minskade nyligen sina ytor i fastigheten, vilket innebar att sju våningsplan i tornet blev lediga.

Marknadsföringen inleddes av JLL förra måndagen och nu är alltså det första våningsplanet uthyrt.

Visab, som levererar affärsmodeller och operativa plattformar för framförallt bank, försäkring och kapitalmarknad, flyttar under april in i nyrenoverade lokaler med en fantastisk utsikt i 360 grader över Stockholm.

- Vi visste att intresset för dessa lokaler skulle vara stort men mottagandet har överträffat alla våra förväntningar. Det känns roligt att kunna hälsa Visab Consulting välkomna till Bonnierhuset där vi ju själva också sitter, säger Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson.

Kvar att hyra ut är våningarna 10 till 15 i Bonnierhuset på Torsgatan 21 i Stockholm.

Bonnierhuset har nyligen miljöcertifierats enligt det amerikanska systemet Leed Existing Buildings och uppnådde en silvernivå. Förutom den nya entrén till PWC så planeras en ny restaurang i nytt läge vid Lokstallsgatan där även Bonnier Fastigheters nya kontorsprojekt ”Atlas Garden” kommer att påbörjas under året. Som ett led i dessa projekt så planeras nu även en uppgradering av gatumiljön kring fastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige