Image
Bonnier Fastigheter tecknar ett nytt avtal med PWC på 21 000 kvadratmeter och tolv år i Bonnierhuset i Stockholm.
Bonnier Fastigheter tecknar ett nytt avtal med PWC på 21 000 kvadratmeter och tolv år i Bonnierhuset i Stockholm. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter förlänger 21 000 kvadratmeter med PWC

Uthyrning Det är nu klart att PWC kommer att sitta kvar i Bonnierhuset i ytterligare tolv år. Det nya avtalet som omfattar cirka 21 000 kvadratmeter innebär att PWC får en effektivare kontorslösning med möjlighet att utöka antalet arbetsplatser inom de befintliga lokalerna. Dessutom tillskapas en ny egen entré från Torsgatan.
Publicerad den 21 Mars 2014

PWC är väl bekanta med både fastigheten och närområdet då de varit hyresgäster där sedan mitten av 90-talet.

- Vi glada för att PWC väljer att sitta kvar i Bonnierhuset. Vi har haft ett mycket gott samarbete under många år och det känns så klart väldigt bra att få förtroendet att fortsätta den relationen, säger Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson.

- Syftet med ombyggnationen är att modernisera kontoret och därmed skapa en än mer attraktiv arbetsplats där hållbarhet och fokus på kundrelationer ges hög prioritet. Jag är övertygad om att den utveckling av framtidens arbetsplats som nu sker kommer att bidra till vår ambition att attrahera och behålla värdefulla medarbetare, säger Peter Nyllinge, vd för PWC.

Bonnierhuset har nyligen miljöcertifierats enligt det amerikanska systemet Leed Existing Buildings och uppnådde en silvernivå. Nu kommer även gatumiljön kring Bonnierhuset att utvecklas. Förutom den nya entrén till PWC så planeras en ny restaurang i nytt läge vid Lokstallsgatan där även Bonnier Fastigheters nya kontorsprojekt ”Atlas Garden” kommer att påbörjas under året. Som ett led i dessa projekt så planeras nu även för en uppgradering av gatumiljön kring fastigheterna.

Wistrand har företrätt PWC och Mannheimer Swartling har företrätt Bonnier Fastigheter i samband med omförhandlingen av hyresavtalet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige