Image
Restaurang Torsgatan 21 öppnar i Bonnierhuset.
Restaurang Torsgatan 21 öppnar i Bonnierhuset. Bild: Bonnier Fastigheter

Restaurang till Bonnierhuset

Uthyrning Torsgatan 21 – restaurang och delikatess – öppnar i Bonnierhuset i Vasastan i Stockholm.
Publicerad den 26 Maj 2015
Annons
Image

Bakom restaurangen står Martin Magnusson och Magnus Bergh, tidigare F12-gruppen, tillsammans med Anneli Bergh. Den nya restaurangen kommer att erbjuda allt från frukost och eget bageri till take away-deli och matsal med höga ambitioner. Här serveras lunch av hög kvalitet till upp till 150 gäster. Det finns även möjlighet för enskilda sittningar i ett chambre separé. På Torget serveras vällagad street food inspirerad av världens smaker.

– Restaurangen blir mer än ett matställe, det blir en mötesplats med allt man kan önska i matväg under en hel dag. Bra råvaror, högkvalitativ kokkonst och gästvänlighet är grundstenar oavsett om du väljer en croissant i Caféet, en burgare på Torget eller tar med en mustig gryta hem, säger Martin Magnusson, köksmästare Torsgatan 21.

Inredningen i den nya restaurangen fångar känslan av det gamla tryckeriet med material som metall – rostritt stål och zink – svarta färger och obehandlat stål.

– Vi har jobbat med belysning ifrån takbalkar som ger en verkstadskänsla från husets historia. Materialen är både ruffa och stilrena på samma gång. Det behövs en ny mötesplats i den här delen av Vasastan och med det nya helhetskonceptet kommer Bonnierhuset nu erbjuda något för alla i kvarteret oavsett om man jobbar eller bor här, säger Ninna Söderström, inredningsarkitekt på Tengbom.

Bonnierhuset stod färdigt 1949 och ritades av Ivar Tengbom och hans son Anders Tengbom efter en arkitekttävling som avgjordes redan 1937. Andra världskriget kom emellan och fördröjde byggstarten. Huset har under åren byggts till och renoverats utifrån Tengboms originalritningar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY