Image

Bonnier Fastigheter påbörjar Atlas Garden

Bygg/Arkitektur Bonnier Fastigheter startar projektet Atlas Garden i Stockholm. Den totala uthyrningsbara ytan när projektet är färdigställt blir drygt 7 300 kvadratmeter.
Publicerad den 20 Maj 2015
Bonnier Fastigheter utvecklar Atlas Garden i Stockholm. Bild: Bonnier Fastigheter
Bonnier Fastigheter utvecklar Atlas Garden i Stockholm.

Fastigheten som förvärvades 2009 ligger bredvid Bonnierhuset och kommer därmed att kunna ta del av det välutvecklade serviceutbud som Bonnierhuset erbjuder. Bonnier Fastigheter har sedan 2010 bedrivit ett detaljplanearbete i syfte att kunna utveckla fastigheten till en modern och attraktiv fastighet som kommer att miljöcertifieras enligt Breeam.

Detaljplanen vann laga kraft i mars 2015 och Arcona har kontrakterats som totalentreprenör. Bygget startar i maj i år och beräknas vara klart under andra kvartalet 2016.

Fastigheten är fullt uthyrd till hyresgästerna Stockholms Läns Sjukvårdsområde som samlar en utspridd verksamhet i de nya funktionella lokalerna och Bonnier AB som kommer att flytta sitt huvudkontor till Atlas Garden. Arkitekter är Sweco Architects och uthyrningsarbetet har bedrivits med hjälp av JLL.

Bonnier Fastigheter anpassar och moderniserar för närvarande Bonnierhuset. Bland annat så har en helt ny restaurang med bageri, deli och bistro byggts och PwC:s huvudkontor får moderna lokaler och en ny egen entré. Dessutom flyttar flera nya hyresgäster som Visab Consulting, Zengun, Bonus Copyright Access m.fl. in i Bonnierhusets torn under året.

– Vi arbetar just nu intensivt med att aktivera och modernisera området kring Bonnierhuset för att göra det mer tillgängligt och attraktivt för de som arbetar och bor i närområdet. Bonnierkoncernen byggde Bonnierhuset 1949 och Bonniers konsthall 2007 och det känns roligt att nu kunna tillföra ytterligare en byggnad med högklassig arkitektur till detta område, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter.

Totalentreprenör för projektet är Arcona.

– Den största utmaningen för Arcona blir att skapa ett effektivt flöde i arbetet med så låg påverkan på de kringboende som möjligt, samtidigt som projektet har en pressad tidplan, säger Ann Bjurström, projektchef på Arcona.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete med Arcona i detta utmanande projekt som med sina arkitektoniska ambitioner och utmanande läge kommer att ställa höga krav på effektiv planering och styrning under projekttiden, säger Lars Johansson, projektchef på Bonnier Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige